SSHR už nebude platit za prázdnou nádrž v Nelahozevsi

07.08.2019 21:18

Správa státních hmotných rezerv se dohodla se společností MERO na snížení kapacity, která je určená pro nouzové zásoby ropy. Dlouhodobě totiž nevyužívala celou pronajatou kapacitu skladu v Nelahozevsi. Jedna nádrž byla už několik let prázdná a Správa za ni ročně platila 50 milionů korun.

SSHR už nebude platit za prázdnou nádrž v Nelahozevsi
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„Jsem rád, že jsme se s Merem dohodli na snížení úhrady za pronajaté nádrže. Volnou kapacitu v prázdné nádrži si teď může Mero využít podle svého uvážení a Správa za ni už nemusí zbytečně platit. Velkou zásluhu na této dohodě má nový šéf Mera Jaroslav Kocián,“ upřesnil předseda SSHR Pavel Švagr.

SSHR se v minulosti několikrát pokoušela prázdnou nádrž odsmluvnit, ale Mero o tom nechtělo ani slyšet. Teprve nové vedení Mera dodatek ke smlouvě na ochraňování podepsalo.

„Pokud v budoucnu vláda rozhodne o nákupu další ropy do nouzových zásob, tak dodatek pamatuje na i na takovou situaci a budeme tuto volnou kapacitu moci opět využít,“ doplnil předseda SSHR Pavel Švagr.

Správa státních hmotných rezerv a společnost Mero zároveň tímto dodatkem prodloužili smlouvu na ochraňování státní ropy o dva roky, tedy až do roku 2037.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…