SSŠVT se dočkala zateplení i snížení energetické náročnosti

08.01.2014 15:44

Žáci i kantoři Soukromé střední školy výpočetní techniky (SSŠVT) na pražském Proseku, která patří mezi nejvýznamnější IT školy v Česku, jsou na zimu plně připraveni. Budovy, které má v pronájmu od ZŠ Litvínovská 500 a 600, totiž před mrazy prošly zásadní rekonstrukcí. Celková hodnota projektu, jehož cílem je snížení energetické náročnosti budov, činí zhruba 24 milionů korun. Ve škole průběžně přibývají i nové stroje. SSŠVT je mezi „ajťáky“ známá zejména právě díky nejmodernějšímu softwarovému a hardwarovému vybavení.

SSŠVT se dočkala zateplení i snížení energetické náročnosti
Foto: SSŠVT
Popisek: Soukromá střední škola výpočetní techniky NEPOUŽÍVAT

Neopravené škole se blýsklo na lepší časy.  SSŠVT nedbá jen na modernizaci vybavení, které je na úrovni českých škol špičkové, ale i na životní prostředí. Dočkala se tolik potřebného zateplení budovy.  „Naše škola se do nové zimy oblékla do nového kabátu v podobě zateplení budovy a nová fasáda,“ potvrdil Martin Vodička, ředitel SSŠVT.

Předmětem podpory je realizace úspor ve dvou objektech ZŠ na Praze 9. Konkrétně ZŠ Litvínovská 500 a ZŠ Litvínovská 600. Navrhované opatření spočívá v zateplení obvodových stěn a zateplení střech obou budov. Realizace tohoto projektu dojde ke snížení emisí CO2 o cca 287 t/rok a k úspoře energie cca 2909 GJ/rok. Celková výše nákladů byla vyčíslena na zhruba 24 milionů korun. Projekt je spolufinancován Evropskou unií – Fondem soudržnosti, jež poskytl 20,5 milionu korun. Dále Státním fondem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí s dotací ve výši 1,2 milionu korun. Příspěvek školy činil přitom 2,4 milionů korun.

Nové stroje

Kromě nákupu nových počítačů SSŠVT modernizuje průběžně i softwarové vybavení. Studenti mají k dispozici nový software pro většinu předmětů. Přibylo například 26 kusů počítačů Dell Precision T3600, dále 17 kusů LCD monitorů AG Neovo U23. Studenti také pracují s nejnovějším softwarovým vybavením MS Office 2013, MS Visual Studio 2012, Adobe Production Premium 6.0, AutoCAD 2014 či VMware Workstation 9.0.

Kvalita vybavení i pedagogů stále vede

Ve škole je vybavení od společností Dell a Cisco, které každým rokem škola upgraduje a rozšiřuje. Software pro virtualizaci, kdy pomocí virtuálních stanic a serverů na operačních systémech Windows a Linux student simuluje problémy z praxe. Dále grafické programy pro zpracování fotografií, videa a tvorbu animací od společnosti Adobe. Navíc letos SSŠVT opět nakoupila novou počítačovou učebnu plnou špičkové výpočetní techniky a škola investovala v nedávné minulosti 500 tisíc korun do vybavení fyziky. Výrazným kladem školy je dlouholetá tradice a kvalita pedagogů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Nutno podotknout, že na škole se pořádají i nejrůznější sportovní a kulturní akce.

O Soukromé střední škole výpočetní techniky Praha (SSŠVT)

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS. Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…