SÚIP: Kontrolní akce prověřila dodržování zákoníku práce u poskytovatelů služeb na Vltavě

29.07.2019 9:11

Oblastní inspektorát práce pro Jihočeský kraj a Kraj Vysočinu uskutečnil ve dnech 9. a 10. července 2019 kontrolní akci „Vltava“.

SÚIP: Kontrolní akce prověřila dodržování zákoníku práce u poskytovatelů služeb na Vltavě
Foto: SÚIP
Popisek: Státní úřad inspekce práce.

Osmičlenná kontrolní skupina inspektorů s využitím dvou raftů provedla celkem 13 kontrol v oblasti zaměstnanosti a pracovněprávních podmínek, kterými byl ověřován pracovněprávní vztah 46 fyzických osob, jež se věnovaly obsluze při poskytování služeb na vodním toku řeky Vltavy v letních měsících. Pouze v 7 případech ze třinácti bylo vše v souladu se zákoníkem práce. U zbývajících šesti kontrolovaných subjektů došlo dle předběžných zjištění k porušení zákona o zaměstnanosti, když nebyla v době kontroly na místě prokázána existence pracovněprávního vztahu a inspektory bude dále prověřováno, zda nedošlo k výkonu nelegální práce.

Zaměstnavatelům nelegálně pracujících osob může být uložena pokuta ve výši 50 tisíc až 10 milionů korun. Pokuta může být uložena rovněž nelegálně pracující osobě a to až ve výši 100 tisíc Kč. Proto i studenti na letních brigádách by měli po svých zaměstnavatelích ve svém zájmu vyžadovat písemnou pracovní smlouvu nebo dohodu o provedení práce či pracovní činnosti ještě před zahájením samotné pracovní činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…