SÚJB: Memorandum o vědecké a technické spolupráci v oblasti jaderné bezpečnosti

18.10.2019 21:16

SÚJB spolu se SÚRO, podepsaly Memorandum o vědecké a technické spolupráci v oblasti jaderné bezpečnosti s německým ministerstvem pro životní prostředí, ochranu přírody a jadernou bezpečnost a jeho organizací technické podpory GRS.

SÚJB: Memorandum o vědecké a technické spolupráci v oblasti jaderné bezpečnosti
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Ve dnech 8. a 9. října 2019 se v Praze uskutečnilo 23. bilaterální jednání zástupců českého a německého státního dozoru nad jadernou bezpečností a dalších zainteresovaných institucí (na české straně kromě Státního úřadu pro jadernou bezpečnost zástupci MPO, MŽP, provozovatel - ČEZ a SÚRAO), organizované na základě mezivládní dohody o výměně informací.

Na okraj jednání bylo uzavřeno Memorandum o vědecké a technické spolupráci v oblasti jaderné bezpečnosti mezi Státním úřadem pro jadernou bezpečnost (SÚJB), Státním ústavem radiační ochrany (SÚRO), Spolkovým ministerstvem pro životní prostředí, ochranu přírody a jadernou bezpečnost Spolkové republiky Německo (BMU) a jeho organizací technické podpory Gesellschaft für Anlagen und Reaktorsicherheit  (GRS).

Delegace se informovaly o situaci v oblasti legislativy a organizačně-administrativních záležitostech, prezentovány byly dále mj. informace o stavu přípravy na stavbu nového jaderného zdroje, současném vývoji v oblasti radiační ochrany a krizového řízení, o vybraných událostech na jaderných elektrárnách z pohledu provozovatelů i dozorných orgánů, o situaci v oblasti skladování a nakládání s radioaktivními odpady a vyhořelým jaderným palivem a o řízení EIA pro záměr výstavby nových bloků v Jaderné elektrárně Dukovany.

Jednání, jež proběhlo v tradičně otevřené a konstruktivní atmosféře, bylo zakončeno návštěvou ÚJV Řež s prohlídkou experimentálního zařízení THS-15 (termohydraulický stend) pro výzkum udržení taveniny v tlakové nádobě reaktoru v případě těžké havárie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…