SVS: Nová webová sekce – Krmiva, vedlejší živočišné produkty a veterinární asanace

12.05.2020 19:00

Na webových stránkách Státní veterinární správy (SVS) vznikla nová sekce – Krmiva, vedlejší živočišné produkty a veterinární asanace.

SVS: Nová webová sekce – Krmiva, vedlejší živočišné produkty a veterinární asanace
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

V sekci lze nalézt informace týkající se zdravotní nezávadnosti krmiv, manipulace s vedlejšími živočišnými produkty (VŽP) včetně výroby krmiv pro zvířata v zájmovém chovu (petfood) a stručně je zde popsána také veterinární asanace zahrnující DDD (dezinfekce, deratizace a dezinsekce) a odchyt zvířat.

Co jsou vlastně vedlejší živočišné produkty neboli VŽP? Zjednodušeně lze říct, že jsou to všechny živočišné materiály, které nejsou z různých důvodů určeny k výživě lidí.

V oblasti krmiv SVS dozoruje jejich zdravotní nezávadnost – mikrobiologické znečištění (kontaminace salmonelami) a rovněž použití živočišných bílkovin, včetně rybí moučky, v krmivech pro hospodářská zvířata.

Pokud jde o problematiku veterinární asanace, uděluje příslušná krajská veterinární správa (KVS) povolení subjektům, které pak následně mohou provádět odchyt zvířat bez pána, toulavých a opuštěných zvířat. KVS rovněž povoluje speciální činnosti, jako je ochranná dezinfekce, deratizace a dezinsekce v potravinářství a zemědělství.

Ke všem zmíněným oblastem lze nyní v nové sekci najít potřebné a detailní informace na jednom místě. Jsou určené chovatelům, producentům, zpracovatelům, ale i ostatním subjektům zabývajícím se danou problematikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…