SŽDC: Elektrické vlaky dojedou až do centra Kadaně

12.02.2019 19:11

Obyvatelé Kadaně získají do dvou let přímé vlakové spojení s většinou významných center Ústeckého kraje. Umožní to elektrizace traťového úseku z Kadaně-Prunéřova do Kadaně, která začala předáním staveniště v závěru minulého roku. Celkové náklady stavby dosahují 440 milionů korun.

SŽDC: Elektrické vlaky dojedou až do centra Kadaně
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Elektrizace pětikilometrového úseku souvisí s koncepcí přechodu na jednotnou (střídavou) napájecí soustavu. Po svém dokončení umožní zavedení přímých vlaků až do stanice Děčín hlavní nádraží, které tak obslouží rozsáhlé území Ústeckého kraje.

Díky stavbě získá Kadaň další vlakovou zastávku, a to v km 29,0 v těsné blízkosti mostu přes Chomutovskou ulici. Ta zajistí obsluhu místní části Bystřice, podle které bude také pojmenována. Součástí prací budou dále kolejové úpravy stanice Kadaň. Zde vzniknou tři jednostranná nástupiště v normové výšce 550 milimetrů s bezbariérovým přístupem, stejné parametry bude mít i zastávka Kadaň-Bystřice.

Zvýšení bezpečnosti provozu zajistí nové sdělovací a zabezpečovací zařízení 3. kategorie. Traťová rychlost zůstane 75 km/h s výhledem na její budoucí mírné navýšení. Provoz bude řídit dispečer ve stanici Kadaň-Prunéřov. První velká výluka v souvislosti s rekonstrukcí kolejí je plánována v období od července do září letošního roku. Po stavební stránce bude hotovo v lednu 2021.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…