SŽDC: Poradce pro vysokorychlostní tratě, profesor McNaughton, navštívil ČR

25.10.2018 18:06

Českou republiku opět navštívil ve dnech 23. a 24. října profesor Andrew McNaughton, který je strategickým poradcem Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) pro naplnění vládou schváleného programu rozvoje rychlých železničních spojení na našem území.

SŽDC: Poradce pro vysokorychlostní tratě, profesor McNaughton, navštívil ČR
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Součástí programu byla také návštěva Plzně a společnosti Škoda Transportation, která se uskutečnila ve spolupráci s Asociací podniků českého železničního průmyslu (ACRI). Profesor McNaughton diskutoval se zástupci plzeňské Škodovky o perspektivách železničních vozidel využitelných v blízké budoucnosti na pilotních úsecích vysokorychlostních tratí a prohlédl si výrobu souprav NIM EXPRESS DB pro německého národního dopravce Deutsche Bahn. Ty jsou konstruovány pro maximální rychlost 200 km/h, na trati Norimberk – Ingolstadt – Mnichov budou provozovány do rychlosti 190 km/h.

Následující den proběhla v sídle SŽDC odborná diskuse nad dílčími výstupy studií proveditelnosti vysokorychlostních tratí Praha – Drážďany a Praha – Brno – Břeclav. Andrew McNaughton nabyl velké praktické zkušenosti s vysokorychlostní železnicí při její přípravě i provozu v řadě zemí po celém světě, což z něho činí jednoho z nejrespektovanějších odborníků v oboru. Díky tomu mohl zhodnotit kritickým pohledem dosavadní práci projektantů obou studií a zformulovat řadu jasných doporučení pro další postup. Jednáním s profesorem Mc Naughtonem jednoznačně přispívají díky jeho odbornému rozhledu ke zkvalitnění přípravy VRT v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…