SŽDC: Začíná rekonstrukce železniční stanice Řetenice za téměř miliardu korun

06.03.2019 14:29

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zahajuje rekonstrukci železniční stanice Řetenice na trati z Ústí nad Labem do Chomutova. Vedle přestavby samotné stanice řeší i úpravu navazujících mezistaničních úseků směrem na Teplice v Čechách, Oldřichov u Duchcova a Úpořiny.

SŽDC: Začíná rekonstrukce železniční stanice Řetenice za téměř miliardu korun
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Stavba přinese kromě zkrácení jízdní dob také zvýšení bezpečnosti cestujících vybudováním mimoúrovňových nástupišť s bezbariérovým přístupem.

Zhotovitelem stavby za 945 miliónů korun je Společnost ChT + EŽ Řetenice, kterou tvoří firmy Chládek & Tintěra a Elektrizace železnic Praha. Dnes začíná předávání staveniště zhotoviteli, v příštích 15 měsících proběhne rekonstrukce železničního svršku a spodku, trakčního vedení i umělých staveb, jako jsou mosty, propustky a opěrné zdi. Stanice dostane i nové sdělovací a zabezpečovací zařízení, které v budoucnu umožní implementaci systému ETCS.

V Řetenicích vznikne nové ostrovní nástupiště o délce 120 metrů a vnější nástupiště dlouhé 50 metrů. Přístup na nově vzniklá nástupiště umožní stávající lávka doplněná o schodiště na ostrovní nástupiště a o dva výtahy. Současně se na místě objektu bývalé vozové služby vybuduje nová technologická budova.

Rozsáhlá přestavba železniční stanice si vyžádá i omezení železničního provozu. Od 25. dubna jsou naplánovány denní výluky na výstavbu základů stožárů pro nové trolejové vedení, pažení mostních objektů a demontáž postradatelných kolejí. Od 3. června pak budou postupně probíhat nepřetržité výluky tak, jak to bude vyžadovat postup stavby. Dokončení rekonstrukce se plánuje na květen příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…