SŽDC úspěšně vybrala dodavatele trakční elektřiny pro rok 2019

20.07.2018 8:10

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) úspěšně vybrala dodavatele trakční elektřiny pro rok 2019 prostřednictvím aukce na Power Exchange Central Europe (PXE). Po deseti letech tak přebírá SŽDC od Českých drah zajištění dodávek trakční elektřiny pro dopravce. S poptávaným objemem 1 310 128 MWh se jednalo o doposud největší aukci v historii aukční platformy PXE pro koncové zákazníky.

SŽDC úspěšně vybrala dodavatele trakční elektřiny pro rok 2019
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

SŽDC se rozhodla pro nákup elektřiny na rok 2019 využít platformu PXE. Poptávaným objemem bylo celkem 1 310 128 MWh. SŽDC nastavila maximální cenu na 130 Kč/MWh. Výsledná cena 100,9 Kč/MWh, která byla dosažena, je tak o více než 22 % nižší.

„Jedná se o obchodní index dodavatele, který je pro nás i dopravce příznivý. V dalším kroku bude záležet na výsledku vlastního nákupu (fixaci ceny) elektřiny až do poptávaného množství na trhu s elektřinou. Obojí potom určí konečnou cenu komodity pro dopravce v elektrické trakci pro rok 2019,“ upřesnil generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda. Vítězným dodavatelem se stala společnost Amper Market, a.s., která bude pro SŽDC v příštím roce elektřinu za podmínek stanovených SŽDC zajišťovat.

„Ačkoliv zadavatel nastavil maximální cenu poměrně ambiciózně s ohledem na stávající tržní podmínky, byl o aukci mezi dodavateli velký zájem. I díky tomu se podařilo vysoutěžit pro zadavatele velmi atraktivní cenu“, říká David Kučera, generální sekretář Power Exchange Central Europe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…