Pro SČS je bezpečnost a kvalita potravin trvalou prioritou, na níž se soustřeďuje dlouhodobě a systematicky. Umožňuje to mj. spolupráce v České technologické platformě pro potraviny, v jejímž rámci již několik let SČS řídí a koordinuje práci Pracovní skupiny Potraviny a spotřebitel.
Považujeme za nutné, formou této zprávy, shrnout náš pohled na několik aspektů diskutovaných k tématu kvality potravin.
SČS před 4-5 lety zaznamenávalo postupný, ale zřetelný spotřebitelský trend „návratu“ ke kvalitě. Bohužel nástup krize, následné mohutné propagační akce obchodu zaměřené přímočaře na cenu a zejména politika řetězců vůči dodavatelům ve stejném duchu, tento vývoj „zlomily“ a spotřebitel se vrátil daleko zpět, téměř k jednostrannému hledisku při výběru zboží – k ceně.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva