Sdružení českých spotřebitelů: Ke kvalitě potravin

10.04.2013 16:25 | Zprávy

Kvalita potravin se opakovaně vrací do hledáčku médií, spíše se už tématu věnují průběžně. Vytváří to určitý, tolik vítaný tlak na obchod, dodavatele, výrobu – byť možná zatím možná bez dostatečně viditelných (pro spotřebitele) výsledků. V rámci diskuzí zaznívají různé názory a občasný prostor v médiích dostává i Sdružení českých spotřebitelů (dále SČS).

Sdružení českých spotřebitelů: Ke kvalitě potravin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potraviny, ilustrační foto

Pro SČS je bezpečnost a kvalita potravin trvalou prioritou, na níž se soustřeďuje dlouhodobě a systematicky. Umožňuje to mj. spolupráce v České technologické platformě pro potraviny, v jejímž rámci již několik let SČS řídí a koordinuje práci Pracovní skupiny Potraviny a spotřebitel.

Považujeme za nutné, formou této zprávy, shrnout náš pohled na několik aspektů diskutovaných k tématu kvality potravin.

SČS před 4-5 lety zaznamenávalo postupný, ale zřetelný spotřebitelský trend „návratu“ ke kvalitě. Bohužel nástup krize, následné mohutné propagační akce obchodu zaměřené přímočaře na cenu a zejména politika řetězců vůči dodavatelům ve stejném duchu, tento vývoj „zlomily“ a spotřebitel se vrátil daleko zpět, téměř k jednostrannému hledisku při výběru zboží – k ceně.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Uplynulý myslivecký rok opět přinesl rekordy

22:31 ČSÚ: Uplynulý myslivecký rok opět přinesl rekordy

Myslivecký rok 2024/2025 lze z hlediska počtu kusů ulovené zvěře označit jako poměrně úspěšný. Rekor…