Sdružení českých spotřebitelů: Nové zkoušení spotřeby paliv

09.09.2017 10:14

Od tohoto měsíce mohou také čeští spotřebitelé těžit z přesnějších informací o spotřebě paliva vozidel a emisích, a to díky počátku platnosti nového jednotného zkušebního postupu WLTP (Celosvětový harmonizovaný zkušební postup pro lehká vozidla).

Sdružení českých spotřebitelů: Nové zkoušení spotřeby paliv
Foto: konzument.cz
Popisek: Sdružení českých spotřebitelů - logo

Zkušební postup WLTP představuje přesnější a realističtější zkušební metodu nežli dosud používaný postup NEDC (Nový evropský jízdní cyklus). Nové typy automobilů se od 1. září 2017 zkoušejí podle WLTP a od září 2018 se pak postup bude vztahovat na všechna nová vozidla prodávaná v rámci Evropské unie.

Celosvětové technické nařízení o WLTP bylo vypracováno a přijato Světovým fórem EHK OSN pro harmonizaci předpisů týkajících se vozidel v březnu 2014 na žádost politiků, automobilového průmyslu a spotřebitelů.

Sdružení českých spotřebitelů a Kabinet pro standardizaci vítají vstup metody WLTP v platnost a věří, že spotřebitelům poskytne skutečnou informaci o spotřebě paliva jejich vozidel namísto optimalizovaných výsledků testů. Během přechodného období je důležité, aby automobilový průmysl zajistil, že spotřebitelé budou dobře informováni, což jim pomůže při výběru a nákupu nových motorových vozidel.

Kabinet pro standardizaci, o.p.s. (KaStan) je nezávislou obecně prospěšnou společností založenou Sdružením českých spotřebitelů. Cílem je zvyšování bezpečnosti a kvality výrobků a služeb vytvářením a podporou funkce nástrojů zajišťujících účinné zapojení spotřebitelů do standardizačních procesů (technická normalizace, certifikace a posuzování shody, akreditace, dozor nad trhem), včetně uplatňování technických předpisů a norem.
Pod Altánem 99/103; 100 00 Praha 10 – Strašnice; +420 261263574, e-mail ZDE; web ZDE

Sdružení českých spotřebitelů, z.ú. (SČS) si klade za cíl hájit oprávněné zájmy a práva spotřebitelů na vnitřním trhu EU a ČR, přičemž zdůrazňuje preventivní stránku ochrany zájmů spotřebitelů: „Jen poučený spotřebitel se dokáže účinně hájit“. SČS působí v řadě oblastí – pokrývá odbornosti ve vztahu ke kvalitě a bezpečnosti výrobků včetně potravin, technické normalizaci a standardizaci, kvalitě a bezpečnosti služeb včetně služeb finančního trhu aj.
Pod Altánem 99/103; 100 00 Praha 10 – Strašnice; +420 261263574, e-mail ZDE; web ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …