Sdružení místních samospráv: Obce vítají návrh senátu, který do vládního protikrizového balíčků vkládá pomoc obecním rozpočtům

12.06.2020 12:39

Na podporu tohoto návrhu se příští úterý sjedou starostové přímo před parlament.

Sdružení místních samospráv: Obce vítají návrh senátu, který do vládního protikrizového balíčků vkládá pomoc obecním rozpočtům
Foto: SMS ČR
Popisek: SMS ČR

Sdružení místních samospráv ČR vítá krok senátu, který do vládního protikrizového balíčku vložil pozměňovací návrh, jímž posílí obecní rozpočty o 1200 Kč na obyvatele.

„Jde o stejnou výši podpory, jakou obcím přislíbila vláda, ale přijetí tohoto pozměňovacího návrhu znamená jednodušší a rychlejší cestu. Proto jsme požádali starosty, a to nejen našich členských obcí, aby přijetí tohoto návrhu poslaneckou sněmovnou podpořili pokojným shromážděním na Malostranském náměstí příští úterý, kdy by sněmovna mohla o zákonu jednat,“ řekl v reakci na rozhodnutí senátoru Stanislav Polčák, předseda SMS ČR.

Na svolání podpůrného shromáždění starostů a starostek spolupracuje SMS ČR společně se Svazem měst a obcí a Spolkem pro obnovu venkova.

Příspěvek ve výši 1200 Kč na obyvatele by měl samosprávám nahradit výpadek financí způsobený vládním návrhem zákona o kompenzačním bonusu. Pokud by byl rychle schválen, obce jsou připraveny ještě letos přispět k nastartování české ekonomiky investicemi v řádu desítek miliard, jak jsme informovali již dříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…