Senát: Jubilejní ročník Kulturního léta nabídne folk, swing i symfonický orchestr

25.05.2015 15:02

Ve Valdštejnské zahradě startuje ve čtvrtek 28. května desátý ročník Kulturního léta v Senátu. Koncerty začínají každý čtvrtek v 17:00. Senátoři, z jejichž regionů hudební a taneční uskupení pocházejí, postupně představí 18 různých souborů.

Senát: Jubilejní ročník Kulturního léta nabídne folk, swing i symfonický orchestr
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Letošní Kulturní léto zahájí velký dechový orchestr, založený již roku 1872, Městská hudba Františka Kmocha z Kolína. Návštěvníky budou kapely a soubory z celé republiky bavit až do 24. září, poslední červnový čtvrtek se tak mohou těšit například na Symfonický orchestr Českého rozhlasu.

Druhý červencový čtvrtek se zase zahradou budou linout swingové a jazzové tóny v podání Vyškovského big bandu. Předposlední srpnový čtvrtek se pak salou terrenou rozezní dětský folklórní soubor Žižkovjánek, který se představí se svým pěvecko-tanečním pásmem zobrazujícím místní lidové zvyky a tance.

V půlce září posluchačům rozproudí krev v žilách brněnská kapela Utopenci ve vlasech, která svůj hudební žánr charakterizuje jako „srabsky alternativní rock.“ Přehled všech koncertů je dostupný na webových stránkách Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…