Senát: Nejkrásnějším českým nádražím jsou Doksy

12.11.2017 17:50

V pátek 10. listopadu 2017 proběhlo v Senátu slavnostní vyhlášení výsledků soutěže o titul „Nejkrásnější nádraží České republiky.“ Vítězem letošního roku se staly Doksy.

Senát: Nejkrásnějším českým nádražím jsou Doksy
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Do finále letos postoupily stanice Bruntál, Česká Lípa hlavní nádraží, Doksy, Jindřichův Hradec, Králíky, Kubova Huť, Lipno nad Vltavou, Náchod, Třebívlice a Velký Valtinov.

Nejkrásnějším nádražím roku 2017 se staly Doksy s celkovým počtem 1602 platných hlasů. Druhé jsou Třebívlice s 1429 hlasy a třetí Lipno nad Vltavou, které získalo 1014 hlasů. Celkem bylo přijato 7604 platných hlasů, z toho 5221 v internetovém hlasování, 2164 z hlasovacích archů a 219 SMS.

Titul Pohádkové nádraží obdržela stanice Velký Valtinov. Zvláštní ocenění dostali všichni finalisté a osobně také Miloš Jelínek, starosta obce Střezimíř a předseda spolku Železnice Česká Sibiř za zvelebení a turistické využití opuštěné železniční trati. Cenu generálního ředitele SŽDC předal ředitel Pavel Surý osobně zástupcům stanice Náchod.

Soutěž probíhá pod záštitou Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova, ministra dopravy Dana Ťoka, generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty Pavla Surého a děkana ČVUT v Praze Fakulty dopravní Miroslava Svítka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…