Senát: Plán akcí v týdnu od 20. května

17.05.2019 21:20

Stručný výčet senátních akcí na příští týden.

Senát: Plán akcí v týdnu od 20. května
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

 

Pondělí 20. 5.

8:00
Zaháňský salonek, recepce C1
Veřejné slyšení „Elektronická zdravotnická dokumentace a její sdílení v systému elektronického zdravotnictví“
Hlavním tématem slyšení bude příprava zákona, který bude řešit ukotvení elektronické zdravotnické dokumentace v zákoně. Diskutovat o tom budou mezi jinými zástupci Senátu, Národního centra pro elektronizaci zdravotnictví a další hosté z řad odborné veřejnosti. Program akce je dostupný na webových stránkách Senátu.

10:00
Jednací sál, recepce A
Veřejné slyšení „Podpora kojení“
Zdravotnický výbor organizuje v Senátu veřejné slyšení na téma podpory kojení. Diskutovat se bude mimo jiné vliv kojení na zdravotní stav dítěte a další otázky spojené s podporou kojení u nás. Veřejného slyšení se zúčastní např. předseda výboru Lumír Kantor, předsedkyně sněmovního výboru Věra Adámková, náměstkyně Ministerstva zdravotnictví Alena Šteflová, zástupci České asociace sester a Unie porodních asistentek a další pozvaní hosté. Program veřejného slyšení je k dispozici na webu.

Úterý 21. 5.

Brno
Regionální cesta předsedy Senátu Jaroslava Kubery do Brna
Předseda Senátu Jaroslav Kubera navštíví Brno. Během dvoudenní cesty bude jednat s vedením Ústavního soudu, s brněnskou primátorkou a navštíví Hvězdárnu a planetárium Brno a Masarykův onkologický ústav. Podrobnosti v tiskové zprávě

9:00
Frýdlantský salonek, recepce A
Tisková konference k představení návrhu ústavní stížnosti kvůli zdanění náhrad církvím
V Senátu proběhne společná tisková konference, na které zástupci KDU-ČSL a ODS představí finální návrh ústavní stížnosti kvůli zdanění náhrad v rámci církevních restitucí. Více informací v tiskové zprávě.

9:00
Valdštejnova pracovna, recepce C1
10. schůze Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu
Členové výboru projednají na další schůzi mezi jinými Výroční zprávy Nejvyššího kontrolního úřadu a Úřadu pro ochranu osobních údajů anebo dvě petice týkající se vývoje stavu českých lesů. Program schůze je dostupný na webových stránkách.

9:00
Jednací sál, recepce A
Seminář „Spolu proti násilí na dětech“
Zdravotnický výbor Senátu pořádá seminář zaměřený na boj proti násilí na dětech. Akce se zúčastní předseda výboru Lumír Kantor, ředitel kanceláře Světové zdravotnické organizace v Praze Srdan Matić a další. Seminář se koná ve spolupráci s pracovní skupinou Ministerstva zahraničí, Světové zdravotnické organizace a 3. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Podrobnější informace jsou dostupné zde. Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

15:00
Frýdlantský salonek, recepce A
Seminář „Ekonomické souvislosti rozvoje jaderné energetiky“
V Senátu se uskuteční seminář zaměřený na obchodně investiční modely související s plánovanými jadernými reaktory v ČR. Diskutovat se budou možnosti a rizika aktuálně prezentované smlouvy mezi státem a společností ČEZ. V ekonomické rovině se dotkne i alternativních možností řešení energetických potřeb na českém území. Semináře se zúčastní mezi jinými senátor Petr Orel, náměstek pro řízení sekce energetiky MPO René Neděla, výkonný ředitel Aliance pro energetickou soběstačnost Martin Sedlák a další z řad odborné veřejnosti. Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

Středa 22. 5.

15:30
Pražský hrad
Předseda Senátu Jaroslav Kubera se zúčastní setkání nejvyšších ústavních činitelů
Jedna z pravidelných schůzek ke koordinaci zahraniční politiky se uskuteční za účasti nejvyšších ústavních činitelů, kromě prezidenta Miloše Zemana a předsedů obou komor Parlamentu ČR se zúčastní také premiér a vybraní ministři.

Čtvrtek 23. 5.

10:00
Jednací sál, recepce A
Konference „Etika ve veřejné správě“
Pod záštitou předsedy Senátu se v Jednacím sále uskuteční konference, jejímž hlavním tématem bude etická a neetická praxe ve veřejné správě. Podrobnosti jsou uveřejněny na webu.

17:00
Valdštejnská zahrada
Vystoupení souboru zobcových fléten Aulodie a ZUŠ Jižní město v rámci Kulturního léta v Senátu
Předposlední květnový koncert Kulturního léta v Senátu nabídne návštěvníkům vystoupení zobcových fléten Aulodie. V rámci koncertu vystoupí také žáci ze Základní umělecké školy z Jižního města Prahy, a to pod záštitou senátora Ladislava Kose. Koncerty Kulturního léta se konají v Senátu pravidelně, zdarma a za každého počasí. Rozpis květnových koncertů pro veřejnost je na webu Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…