Senát: Plán jednání a akcí v týdnu od pondělí 28. ledna 2019

27.01.2019 12:10

Plán akcí v Senátu v týdnu od 28. ledna

Senát: Plán jednání a akcí v týdnu od pondělí 28. ledna 2019
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Pondělí 28. 1.

10:00
Jednací sál, recepce A
Tiskový briefing ke konferenci „Role výživy a nutričních terapeutů v našem zdravotnictví“
Zdravotnický výbor Senátu pořádá konferenci „Role výživy a nutričních terapeutů v našem zdravotnictví“. Ve spolupráci se sekcí nutričních terapeutů České asociace sester se bude diskutovat téma role výživy a nutričních terapeutů v systému zdravotní péče. K tématu konference se pořádá navíc tiskový briefing, kde vystoupí Jan Žaloudík z Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu, předseda České lékařské společnosti J. E. Purkyně Štěpán Svačina, nutriční terapeutka Masarykova onkologického ústavu Věra Andrášková a další. Program konference je k dispozici na webu ZDE.

Úterý 29. 1.

9:30
Zaháňský salonek, recepce C1
3. schůze Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice
Členové výboru projednají na další schůzi vzdělávacího výboru například novelu školského zákona (ZDE) nebo návrh zákona o zpracovávání osobních údajů (ZDE). Mimoto bude na pořadu schůze výroční zpráva České školní inspekce. Program jednání naleznete na webových stránkách ZDE.

9:30
Jednací sál, recepce A
Veřejné slyšení Senátu na téma „Situace ve strukturálně postižených regionech“
Z iniciativy předsedy Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Zbyňka Linharta proběhne v Senátu veřejné slyšení na téma strukturálně postižených regionů, tzn. území s vysokým zastoupením těžebního a těžkého průmyslu a vysokým stupněm urbanizace. Aktuální situaci v regionech budou diskutovat mezi jinými předseda výboru Zbyněk Linhart, premiér Andrej Babiš, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová nebo ministryně financí Alena Schillerová. Kompletní program jednání je k dispozici na webových stránkách Senátu ZDE.

10:00
Růžový salonek, recepce Kolovratského paláce
4. schůze Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost
Zahraniční výbor Senátu projedná na další schůzi například Opční protokol (ZDE) k úmluvě Organizace spojených národů nebo evropský Akční plán proti dezinformacím. Program schůze je dostupný na webu ZDE.

19:00
Hlavní sál, recepce C2
Společná večeře vedení Senátu a Poslanecké sněmovny
Na půdě Senátu se uskuteční společná večeře vedení obou komor parlamentu. Hlavními tématy setkání budou vzájemná spolupráce, koordinace legislativních postupů a plán zahraničních cest.

Středa 30. 1.

9:45
Frýdlantský salonek, recepce A
Tiskový briefing ke zřízení Podvýboru pro bydlení
Nový Podvýbor pro bydlení, který vznikl v rámci Výboru pro územní rozvoj veřejnou správu a životní prostředí, zahájí svou činnost před další schůzí Senátu. Po jeho první schůzi (více ZDE) se uskuteční tiskový briefing, na němž se vyjádří předsedkyně podvýboru a starostka MČ Prahy 10 Renata Chmelová a předseda výboru Zbyněk Linhart k plánům podvýboru.

10:00
Jednací sál, recepce A
5. schůze Senátu
Na 5. schůzi pléna se budou senátoři zabývat např. novelizací daňových předpisů (nižší DPH na teplo, změna spotřební daně ze zahřívaných tabákových výrobků apod.), novelou zákona o sociálních službách navyšující příspěvek na péči o nejvíce postižené nebo novým zákonem o zpracování osobních údajů provádějící tzv. GDPR. Návrh pořadu schůze je k dispozici na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…