Senát: Schůze pléna proběhne v úsporném formátu, sídlo se dočasně uzavírá veřejnosti i médiím

16.03.2020 18:49

Krizový štáb Senátu v návaznosti na rozhodnutí vlády České republiky o vyhlášení nouzového stavu a omezení volného pohybu osob rozhodl na svém pondělním jednání o uzavření sídla horní komory parlamentu pro veřejnost i zástupce médií.

Senát: Schůze pléna proběhne v úsporném formátu, sídlo se dočasně uzavírá veřejnosti i médiím
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Jednání výborů, podvýborů a komisí plánovaná na tento týden byla zrušena. Zachován bude minimální provoz Kanceláře Senátu tak, aby bylo možné zajistit konání řádné schůze Senátu, která začíná ve středu 18. března. Očekává se, že na základě domluvy senátorů a senátorek proběhne schůze v úsporném formátu a bude jednodenní.

„Rád bych poděkoval svým kolegyním a kolegům v Senátu, že jsme byli schopní se domluvit na zasedání pléna Senátu za účasti sníženého počtu senátorů při zachování poměrného počtu z jednotlivých klubů. Tím došlo k maximální eliminaci všech hrozících rizik,“ vysvětluje předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Do Senátu s účinností od 16. března mohou vstoupit pouze povolané osoby. „Senát je otevřenou institucí a jeho dočasné uzavření nás osobně mrzí. V tuto chvílí je však na prvním místě bezpečnost a ochrana veřejného zdraví,“ říká vedoucí Kanceláře Senátu Jana Vohralíková, která zároveň stojí v čele krizového štábu. „Na pracovišti zůstali jen zaměstnanci pro zajištění minimálního chodu Senátu. Zároveň dnešním dnem platí zákaz všech individuálních schůzek, a to i pro senátory. Ty jsme také požádali, aby na středeční plénum dorazili bez svého doprovodného personálu.“

Podrobnosti pro veřejnost včetně informací o zkrácené otvírací době podatelny a kontaktů byly zveřejněny na webových stránkách Senátu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…