Senát: Zuzana Baudyšová končí, mandát skládá ze zdravotních důvodů

29.01.2019 15:33

Senátorka Zuzana Baudyšová složila mandát senátorky za Prahu 9. Informovala o tom písemně předsedu Senátu Jaroslava Kuberu. Příčinou jejího odchodu z politiky jsou zdravotní důvody.

Senát: Zuzana Baudyšová končí, mandát skládá ze zdravotních důvodů
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Mandát senátorky zaniká k dnešnímu dni. Protože jde o volební obvod, kde měly řádné volby proběhnout v roce 2020, budou se po předčasném ukončení mandátu Zuzany Baudyšové konat doplňovací volby, podle zákona nejpozději do 90 dnů.

„Vážím si Zuzany Baudyšové a oceňuji práci, kterou odvedla v rámci nadace Naše dítě i v rámci svého senátního působení. Za všechny kolegy ze senátorského klubu ANO a věřím, že i za kolegy z ostatních klubů, jí patří poděkování za spolupráci. Ona i její rodina vyhodnotily, že potřebuje co nejnižší pracovní zatížení a naopak co nejvíce klidu, takže rozumíme rozhodnutí vzdát se v tuto chvíli mandátu. Považujeme to za reálné vyhodnocení situace,“ uvádí předsedkyně senátorského klubu ANO Zdeňka Hamousová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…