Senát: Zuzana Baudyšová končí, mandát skládá ze zdravotních důvodů

29.01.2019 15:33

Senátorka Zuzana Baudyšová složila mandát senátorky za Prahu 9. Informovala o tom písemně předsedu Senátu Jaroslava Kuberu. Příčinou jejího odchodu z politiky jsou zdravotní důvody.

Senát: Zuzana Baudyšová končí, mandát skládá ze zdravotních důvodů
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Mandát senátorky zaniká k dnešnímu dni. Protože jde o volební obvod, kde měly řádné volby proběhnout v roce 2020, budou se po předčasném ukončení mandátu Zuzany Baudyšové konat doplňovací volby, podle zákona nejpozději do 90 dnů.

„Vážím si Zuzany Baudyšové a oceňuji práci, kterou odvedla v rámci nadace Naše dítě i v rámci svého senátního působení. Za všechny kolegy ze senátorského klubu ANO a věřím, že i za kolegy z ostatních klubů, jí patří poděkování za spolupráci. Ona i její rodina vyhodnotily, že potřebuje co nejnižší pracovní zatížení a naopak co nejvíce klidu, takže rozumíme rozhodnutí vzdát se v tuto chvíli mandátu. Považujeme to za reálné vyhodnocení situace,“ uvádí předsedkyně senátorského klubu ANO Zdeňka Hamousová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…