Šest nových pracovních míst díky Nadačnímu fondu Dalkia ČR

07.12.2013 20:40

Správní rada Nadačního fondu Dalkia Česká republika na svém zasedání v Ostravě schválila podporu šesti projektů, díky nimž vznikne šest nových pracovních míst – čtyři v Moravskoslezském kraji a dva v Olomouckém. Celkem tak od svého vzniku nadační fond podpořil 1 056 projektů a vytvořil 1 774 pracovních míst, z toho 253 pro osoby se zdravotním postižením.

Šest nových pracovních míst díky Nadačnímu fondu Dalkia ČR
Foto: red
Popisek: Dalkia

Celková výše nadačních příspěvků rozdělených na listopadovém zasedání správní rady je 350 tisíc korun. Mezi nejzajímavější schválené projekty patří například Relaxační masáže Olomouc, Kácení stromů Ostrava anebo Studio 21 Pedikúra.

Relaxační masáže Olomouc
S tímto nápadem přišla Jitka Bubelová, která se po skončení mateřské dovolené rozhodla pro samostatné podnikání v oboru masáží. Paní Bubelová absolvovala celou řadu kurzů a má bohaté praktické zkušenosti získané jak v zaměstnání, tak jako OSVČ. Předmětem podnikání je poskytování relaxačních masáží a terapií s prvky Shiatsu masáže, lymfatické masáže, Breussovy masáže a masáže havajské. Vedle toho žadatelka vytvořila vlastní účinnou kombinaci masáží vhodnou k regeneraci organismu. Provozovna je součástí zavedeného kosmetického studia v centru města Olomouce a díky tomuto vhodnému umístění je reálné rychlé rozšíření klientely.

Kácení stromů Ostrava
Pro nabídku služeb v oblasti lesnictví se rozhodl pan David Kudela, který má v tomto oboru řadu zkušeností. Jeho hlavní skupinou zákazníků budou obce, firmy a soukromé osoby, jimž bude nabídnuto kácení stromů klasickou metodou nebo metodou výškovou za pomoci lanových technik. Hlavní činnost pana Kudely je doplněna o doplňkové služby, jako např. příprava palivového dříví, štěpkování biomasy, frézování pařezů nebo odvoz dřevních odpadů.  

Studio 21 Pedikúra
Žadatel Pavel Bastl se v souvislosti s poúrazovými zdravotními problémy rozhodl pro opuštění tesařské profese a provádění výškových prací a zahájil podnikání v oblasti pedikúry a masáží nohou, pro které absolvoval rekvalifikační kurz. Součástí balíčku poskytovaných služeb bude depilace, peeling, masáže nohou, gelová modeláž a reflexologie. Pan Bastl bude nabízet i poradenskou činnost v oboru hygieny a péče o chodidla. Provozovna je výhodně umístěna poblíž zavedených provozoven kadeřnictví a alternativních masáží a stávající zákazníci již nyní projevují zájem o nově poskytované služby v oblasti pedikúry.

Nadační fond Dalkia Česká republika podporuje především projekty řemeslné výroby, nejčastěji však holičství, cukrárny či služby pro domácnosti. K vytvoření nového trvalého místa pomáhá průměrným příspěvkem ve výši 50 tisíc korun, který je určen primárně na nákup vybavení k budoucímu podnikání.

„V prosinci chystáme, jako každý rok, slavnostní předávání nadačních příspěvků jednotlivým žadatelům. V Ostravě proběhne setkání v úterý 3. prosince 2013 od 13 hod. v Hotelu Vista a v Olomouci dne 5. prosince od 10 hod. v zasedací místnosti primátora Magistrátu města Olomouce,“ uvedla Ludmila Dedková, ředitelka Nadačního fondu Dalkia Česká republika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …