Setkáním ministrů životního prostředí České a Slovenské republiky zahajují oba resorty aktivnější spolupráci

19.02.2017 10:40

15. února 2017 proběhlo setkání ministra životního prostředí Richarda Brabce s ministrem životního prostředí Slovenské republiky László Sólymosem.

Setkáním ministrů životního prostředí České a Slovenské republiky zahajují oba resorty aktivnější spolupráci
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Ministři si vyměnili především zkušenosti s přípravou nové či úpravami stávající legislativy pro nakládání s odpady. Diskutovali mimo jiné o nastavení poplatků za ukládání odpadů na skládky, taky aby motivovaly k vyššímu třídění odpadů. Zároveň oba ministři probírali zkušenosti se zajištěním a rozšiřováním funkční sítě pro třídění odpadů, dostupné pro občany ve všech městech a obcích. Shodli se, že je nutné také vyřešit koncovku pro nakládání s vytříděným odpadem, zahrnující zpracovatelská zařízení a uplatnitelnost recyklovaných výrobků na trhu.

Ministři rovněž hovořili o problémech s aplikací zákona o EIA a rámcové směrnice o vodách.

S ohledem na množství témat, kde je užitečné si vzájemně vyměňovat zkušenosti a spolupracovat při vyjednávání v rámci EU, se shodli na zintenzivnění spolupráce na úrovni expertů v dalším období. K této spolupráci napomůže i pravidelné setkávání v rámci Česko-slovenské komise pro spolupráci v oblasti ochrany životního prostředí, která se poprvé sešla v den, kdy proběhlo setkání ministrů.

V rámci jednání Komise si zúčastnění obou států vyměnili řadu důležitých a detailních informací k implementaci legislativy k biodiverzitě, k zákonu a nové směrnici EIA, oběhovému hospodářství, vodnímu hospodářství a spolupráci na EU a multilaterální úrovni. Druhé setkání Komise se uskuteční na Slovensku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…