Skanska opraví tramvajovou trať v Bělohorské ulici

01.05.2014 10:25

Během letošních letních prázdnin proběhne v Bělohorské ulici kompletní rekonstrukce tramvajové trati. V úseku od křižovatky s ulicí Ankarská po smyčku Královka se tak od 1. září výrazně zlepší bezpečnost a komfort tramvajového provozu. Stavbu v hodnotě 134 miliónů korun provede společnost Skanska. Investorem je Dopravní podnik hl. m. Prahy.

Skanska opraví tramvajovou trať v Bělohorské ulici
Foto: red
Popisek: Skanska

„Práce jsme zahájili již dnes v prostoru tramvajové smyčky Vypich. Úplná výluka tramvajové trati pak bude probíhat od konce června do konce srpna,“ říká hlavní stavbyvedoucí Tomáš Krupka ze společnosti Skanska.

Celková délka rekonstruované dvoukolejné trati je 2 654 metrů. Součástí stavby je úprava šesti tramvajových zastávek Vypich, Říčanova, Břevnovský klášter, U Kaštanu, Drinopol a Marjánka.

„Konstrukce tramvajové trati bude nově stát na betonových pražcích ve štěrkovém loži. Část Ankarská – Tomanova zakryjeme živičným povrchem z důvodu pojíždění autobusy. Úseky mezi ulicí Patočkova a smyčkou Královka a navíc mezi ulicí Falcká a zastávkou Obora Hvězda zatravníme,“ dodává hlavní stavbyvedoucí Tomáš Krupka ze společnosti Skanska.

Rekonstrukce zlepší geometrické parametry koleje a umožní pohodlnější a bezpečnější jízdu. Komfort cestujících zvýší také úprava tramvajových zastávek, kde budou doplněny bezbariérové přístupy, prvky pro slabozraké a nevidomé a především dojde ke zvýšení nástupní hrany. Dalším přínosem bude i snížení hluku z provozu tramvajových vozidel, které zajistí nové tlumicí pryžové prvky.

Základní údaje:

Název:                        Rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská
Investor:                      Dopravní podnik hlavního města Prahy
Zhotovitel:                   Skanska a.s., divize Železniční stavitelství
Projektant:                  METROPROJEKT Praha a.s.
Stavební náklady:       134,2 mil. Kč bez DPH

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …