Škoda Electric znovu uspěla v Rumunsku

11.02.2021 17:56

Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation se bude významně podílet na výrobě nových trolejbusů do Rumunska. Plzeňská firma totiž začne již v letošním roce dodávat kompletní elektrovýzbroj pro celkem 11 nových plně nízkopodlažních trolejbusů pro rumunské město Târgu Jiu.

Škoda Electric znovu uspěla  v Rumunsku
Foto: Škoda Transportation
Popisek: Škoda Transportation

„Škoda Electric zajistí i finální montáž trolejbusů a testování vozidel v Plzni. Cestující se mohou těšit na maximální pohodlí – vozy budou například plně klimatizované,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. Ten doplnil, že trolejbusy s českou elektrovýzbrojí budou jezdit již v osmi rumunských městech.

Dvanáctimetrová vozidla pro Târgu Jiu budou mít bezbariérový přístup a nabídnou například i nástupní plošinu pro vozíčkáře, vybaveny budou Wi-Fi, kamerovým systémem a dalšími zařízeními zvyšující pohodlí cestujících. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Finálním dodavatelem nových trolejbusů pro rumunské zákazníky je společnost Solaris.

V Rumunsku se Škodě Electric v posledních letech daří. „Celkem bude v Rumunsku jezdit více než 170 trolejbusů s výzbrojí ze Škodovky. Naše vozidla úspěšně jezdí například v Kluži, Brašově, Temešváru, Galati nebo Baia Mare,“ dodává Pavel Kuch. Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe.

Škoda Transportation
Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává téměř pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun. Více ZDE, ZDE a ZDE.

Skupina PPF
Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Skupina PPF investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Svůj růst staví na rozvíjení tradičních i nových odvětví, budování moderní infrastruktury, digitální ekonomiky a propojeni´ českého talentu a schopnosti´ s globálními prˇi´lezˇitostmi. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši 44 miliard eur a zaměstnává celosvětově 98 000 lidí (k 30. 6. 2020). Daně z příjmu hradí společnosti ze skupiny PPF v každé z 25 zemí, kde podnikají a tvoří zisk.Více ZDE, ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…