Škoda Transportation: Do Zlína zamíří novinka

04.07.2018 16:02

Nový velkokapacitní trolejbus ze Škody Electric brzy posílí vozový park města Zlín. Tamní dopravní podnik získá nový vůz Škoda 35 Tr. Jedná se o první sériově vyrobený trolejbus s karoserií UrbanWay od firmy Iveco.

Škoda Transportation: Do Zlína zamíří novinka
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„Do Zlína zamíří nízkopodlažní kloubový trolejbus s klimatizací prostoru pro cestující a s bohatou výbavou,“ sděluje obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Ten zdůraznil, že trolejbus bude vybaven trakční baterií a poloautomatickými sběrači proudu, takže bude schopen jízdy bez připojení k trolejovému vedení. „Vůz bude na bateriový pohon schopen ujet nejméně deset kilometrů, což dopravci přináší velkou flexibilitu v jeho využití na linkách MHD,“ vysvětluje Radek Kapr.

Dopravce nové vozidlo získá ve druhém čtvrtletí příštího roku. Cestující se mohou vedle klimatizace těšit i na další moderní prvky - nástup a výstup například usnadňuje systém kneelingu, díky kterému se pravá strana vozu naklání k nástupnímu ostrůvku. K bezpečnosti cestování připívá kamerový systém.

Škoda Electric rovněž do Zlína dodá zcela nový typ vozidla – nízkopodlažní elektrobus s obchodním názvem Škoda  E’City. Vozidlo bude špičkově vybaveno technologiemi, například moderním informačním systémem, USB zásuvkami či klimatizací. Zlínský dopravní podnik ho získá v prvním čtvrtletí příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…