Škoda Transportation: Plzeňská Škoda slaví 160 let, chystá Den otevřených dveří

12.06.2019 12:13

Den otevřených dveří ve Škodovce se uskuteční v sobotu 15. června 2019 od 9. do 17. hodin v areálu Škoda v Plzni. Dozvíte se, kde se vyrábí nízkopodlažní tramvaje nebo vysokorychlostní lokomotivy. Těšit se ale můžete i na bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Přijďte navštívit nejmodernější zázemí průmyslové gigantu – Škody Transportation.

Škoda Transportation: Plzeňská Škoda slaví 160 let, chystá Den otevřených dveří
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

Skupina Škoda Transportation pro Vás otevře své prostory v Plzni a díky tomu budete mít unikátní možnost podívat se do míst, kde se vyrábí špičková vozidla pro ekologickou a čistou dopravu. K vidění budou například jednopodlažní elektrické vlaky, lokomotivy nebo moderní tramvaje pro lotyšskou Rigu.

„Zcela jedinečný zážitek čeká na návštěvníky, kteří využijí možnosti projet se po škodováckém areálu parním lokomotivou s historickými osobními vozy z přelomu třicátých a čtyřicátých let minulého století. K vidění bude také rychlíková parní lokomotiva 475.111 ze Škodovky, která je pro svůj elegantní vzhled přezdívaná Šlechtična,“ říká Michal Kučera, Viceprezident pro Strategii a marketing skupiny Škoda Transportation.

Dceřiná společnost Škoda Electric zase pro návštěvníky připraví jeden z nových trolejbusů nebo elektrobus Škoda Perun. Na pravidelné lince v areálu Škoda mezi Škodou Transportation a novou dopravní základnou Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) bude navíc jezdit další škodovácký elektrobus E´City. Návštěvníci se mohou také těšit na prohlídku samotné výroby ve Škodovce, kde například uvidí, jak postupně vzniká nová tramvaj od svařování jednotlivých dílů až k lakování finálních produktů. Připravena bude také mimořádná výstava ke 160-letému výročí společnosti.

Součástí Dne otevřených dveří bude také bohatý doprovodný program – například sportovní aktivity pod vedením atletického klubu AK Škoda Plzeň, autogramiáda hokejistů HC Škoda Plzeň, velká soutěž dobrodružství se Škodovkou a další zábava zaměřená především na děti, přijít tedy může celá rodina. Snížené vstupné nabídne i Techmania Science Center, která se postará i o zábavnou show na pódiu. Samozřejmostí bude také dostatek stánků s občerstvením.

Více informací bude průběžně zveřejňováno na webových stránkách ZDE

Škoda Transportation
Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává více než pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.

Skupina PPF
Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, strojírenství, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva převyšující 45 miliard eur (k 31. 12. 2018).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…