Škodolibý kamínek či vychytralá včela aneb silvestrovské perličky

31.12.2014 11:00

Konec roku je pro mnohé z nás obdobím předsevzetí do roku nového, ale také bilancování toho, který právě končí. Nejinak je tomu třeba u pojišťoven a jejich likvidátorů, kteří dávají s blížícím se Silvestrem k dobru kuriozní příběhy klientů, kteří se na pojišťovnu obrátili s hlášením škody.

Škodolibý kamínek či vychytralá včela aneb silvestrovské perličky
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

„Mnohá vysvětlení vyvolávají zpětně úsměv na tváři, obzvlášť v případech, kdy vše dobře dopadlo,“ říká mluvčí pojišťovny Generali Jiří Cívka.

Samozřejmě, že nikdo z nás by nikomu nepřál dostat se do situace, kdy by přišel k úhoně buď on sám, nebo jeho majetek. Případy, které zmiňujeme, jsou už vypořádány. Přestože na začátku vypadaly hrozivě a nikomu při nich do smíchu nebylo, naštěstí vše dobře dopadlo. S odstupem času jsou taková hlášení o škodních událostech spíše jen zábavným zpestřením.

„Když jsem přijížděl domů, vjel jsem omylem do jiného dvora a tam naboural do stromu, protože ho doma na tomto místě nemáme,“ popisuje svůj vtipný omyl, který skončil škodou na vozidle, ale naštěstí ne na zdraví, jeden z klientů. Je možné, že strom už teď ve dvoře nemá ani jeho soused.

Pro jednu z kuriózních nehod měli velké pochopení policisté, kteří ji přijeli řešit. „Projížděl jsem kolem chatky, když jsem si všiml, že se před ní opaluje krásná slečna. Lehce jsem přibrzdil, aby si mohl dotyčnou důkladně prohlédnout. Vzápětí jsem narazil do vozu přede mnou, jehož řidič zpomalil ze stejného důvodu, akorát trochu víc,“ vysvětluje další klient, jak došlo k nehodě.

„Podle policistů se na tomto úseku podobné nehody stávají poměrně často. Fotografii slečny pro ilustraci přikládám též,“ uzavřel řidič své hlášení. Inu, spočinutí okem na krásné dámě někdy vyjde pány poměrně draho.

Škodolibý kamínek potrápil dalšího z řidičů: „Ze silnice z ničeho nic vyskočil kamínek, hupsnul mi na kapotu, kde udělal důlek. To mu zřejmě nestačilo, odrazil se a vysypal mi přední sklo.“

Nákres autohavárie, při které se střetly dva osobní vozy, zaslal další z klientů. Trosky jeho vozu vypadají jako nakřáplé vejce a nad popiskem „1. strom, 2. strom, 3. strom, 4. strom, 5. strom“ se musí pousmát snad každý, i když samotným řidičům tehdy do smíchu nebylo. Úsměvná je příhoda až s odstupem času.

Zajíc a včela

Častou příčinou dopravních nehod bývají střety se zvěří, třeba se srnou, divočákem nebo zajícem. Ale aby se příčinou nehody stala včela, to se tak často nestává.

„Na klidném a přehledném úseku silnice mě v kabině napadla včela. Do stromu jsem narazil, protože jsem ji chtěl zabít. Včela ovšem po nárazu vylétla rozbitým okénkem.“ Aneb kdo jinému jámu kopá…

A když už byla řeč o zajíci, jedna z řidiček opatřila nákres dopravní nehody takovýmto popiskem: „Tady jsem se vyhnula zajíci, který vběhl do silnice. Narazila jsem do protijedoucího auta. Auto v protisměru mě tak rozhodilo, že jsem místo brzdy šlápla na plyn a narazila do auta přede mnou. Nejvíc mě ale mrzí, že zajíce potom přejelo auto v protisměru. To jsem ho mohla přejet rovnou a nemusela jsem mít škodu na vozidle.“

Klidnější Vánoce jen částečně

Ačkoli už o Vánocích už k požárům vánočních stromků dochází jen velmi výjimečně, protože klasické svíčky nahradila elektrická světýlka, nepříjemnostem, které musí řešit pojišťovna, se ani tak nevyhneme.

„Rodina si během vánočních svátků přitápěla v krbových kamnech. Protože se nikomu nechtělo do mrazu, vysypal někdo z rodiny žhavý popel do otevřené popelnice hned za dveřmi. Silný vítr rozfoukal popel do blízkého okolí a mimo jiné i na naštípané dřevo, které bylo uskladněno u obvodové stěny domu. Vzniklý požár poměrně rychle zachvátil nejen dřevo, ale postupně také střechu, neboť šlo o bungalov - přízemní domek. Oheň postupoval na okna, vchodové dveře a stále dál. Rodina se v době vzniku požáru nacházela na druhé straně budovy. Na to, že hoří, přišli členové rodiny příliš pozdě. Celou situaci tak museli řešit hasiči,“ popisuje jeden z případů Jiří Cívka.

Spousta lidí využívá vánoční a povánoční období k tomu, aby vyrazili na hory a provětrali si hlavu na lyžích. Čeští lyžaři sice patří k nejzodpovědnějším v Evropě, ani oni se ale někdy nevyhnou karambolům na svahu. Přibývá těch, kteří si sjednávají pojištění odpovědnosti za způsobené škody.

„U Generali je odpovědnost možno připojistit k cestovnímu pojištění (v případě vycestování za lyžováním do zahraničí) nebo si ji sjednat společně s pojištěním domácnosti. V takovém případě pomáhá řešit odpovědnostní škody v běžném občanském životě,“ uzavírá Jiří Cívka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…