Školkaři VLS představili letošní produkci pro obnovu lesů

16.09.2018 8:20

Tradiční prezentace Správy lesních školek Vojenských lesů a statků ČR se zúčastnila asi stovka kolegů z podniku i dalších lesnických organizací. Účastníky nejdříve dopoledne přivítal vedoucí podnikových školkařů Pavel Draštík, akce se zúčastnil také ekonomický náměstek Zdeněk Mocek, výrobní náměstek Libor Strakoš a správní náměstek Jiří Špelina, ale také většina ředitelů lesnických divizí VLS.

Školkaři VLS představili letošní produkci pro obnovu lesů
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Odborná exkurze po areálu začala prohlídkou prostokořenného sadebního materiálu z letošní produkce a pokračovala prezentací sazenic pěstovaných metodou „na vzduchovém polštáři“ ve fóliovníku a na přilehlých plochách.

Zájem byl také o informace o nové rozestavěné odbavovací hale v areálu. Součástí expediční jednotky bude také chladící box a mrazící jednotka, která umožní dlouhodobě uchovávat část krytokořenného sadebního materiálu z podzimní produkce pro jarní výsadbu v následujícím roce.

Na školkařských střediscích podniku se ročně vypěstuje necelých 9 milionů výsadby schopných prostokořenných a krytokořenných sazenic jehličnatých a listnatých dřevin. U krytokořenného sadebního materiálu, pěstovaného zejména moderní metodou na „vzduchovém polštáři,“ letos školkaři výrazně navýšili podíl listnatých dřevin. Přes 60 procent této produkce bude tvořit buk a dub.

Převážná většina sadebního materiálu Správy lesních školek nachází odbyt u jednotlivých lesních divizí podniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne