Školní tělocvičnu v Nové Pace postaví Královéhradecký kraj za 105 milionů

06.07.2023 22:08 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj vybral stavební firmu, která u gymnázia v Nové Pace postaví novou tělocvičnu, kterou budou využívat žáci tří místních škol. Za necelých 105 milionů korun včetně DPH budovu vybuduje společnost Valc, s. r. o. Projekt pro stavbu vzešel z první architektonické soutěže, kterou kraj vyhlásil již v roce 2019.

Školní tělocvičnu v Nové Pace postaví Královéhradecký kraj za 105 milionů
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Podařilo se nám vysoutěžit stavební firmu, která za 105 milionů korun včetně DPH v areálu novopackého gymnázia vystaví od základů novou tělocvičnu. Budova bude s budovou školy spojená krytým průchodem. V novém objektu vznikne sportovní hala s hledištěm, dále nářaďovny, horolezecká stěna, posilovna, šatny s umývárnami, toalety a komunikační prostory včetně výtahu. Stavební práce plánujeme zahájit v červenci a potrvají sedmnáct měsíců,“ řekl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast investic.

Součástí stavebních prací bude také oprava stávající kanalizace v areálu školy, která je značně poškozená, a v jedné části je dokonce proražená a nacházejí se v ní úlomky hornin a kamení. Na celou akci má kraj alokováno 125 milionů korun.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25755 lidí

„Stávající tělocvična u Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Nové Pace už nevyhovuje podmínkám pro výuku tělesné výchovy. Dostatečné sportovní zázemí přitom nemá ani jedna ze tří novopackých středních škol, proto jsme se rozhodli postavit zde novou, moderní sportovní halu, která bude sloužit všem místním žákům a nabídne jim kvalitní zázemí pro celou spoustu sportovních aktivit a tím podpoříme i jejich lásku ke sportu. V odpoledních a večerních hodinách pak budou tělocvičnu využívat místní sportovní spolky,“ doplnil náměstek pro školství Arnošt Štěpánek.

Návrh na novou sportovní halu v Nové Pace vzešel z vůbec první architektonické soutěže, kterou Královéhradecký kraj vyhlásil v říjnu 2019. Nejúspěšnějším se stal návrh ateliéru studený architekti, s. r. o., ze Slovenské republiky, jehož tým posléze ve spolupráci s brněnskou firmou INTERPLAN-CZ s. r. o. zpracoval projektovou dokumentaci.

Architektonická soutěž je způsob zadání veřejné zakázky, která je plně v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. Současně umožňuje zadavateli nerozhodovat se jen na základě financí, ale hledět i na celkovou kvalitu řešení. Soutěžící předkládají konkrétní návrhy na domy, mosty či parky a kvalifikovaná porota z nich vybírá nejlepší řešení pro daný úkol. Členy poroty jsou zástupci zadavatele i profesionální architekti, díky čemuž je výsledkem dílo, které svým designem zaujme, využije všech technologických možností a současně splní potřebnou a požadovanou funkčnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…