Skupina ČEZ zná vítěze tendrů na prodej bytového fondu v Praze

04.02.2017 20:54

Energetická Skupina ČEZ vybrala vítěze veřejných soutěží na prodej bytového fondu v Praze – Písnici a bytového domu v Praze – Vršovicích. Současně byl vybrán i vítěz veřejného výběrového řízení na prodej přilehlého obchodního centra v Praze – Písnici.

Skupina ČEZ zná vítěze tendrů na prodej bytového fondu v Praze
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

O vítězích dnes rozhodly orgány společnosti. Veřejné soutěže trvaly více než půl roku a ČEZ prodejem celkově získá 1,45 mld. Kč. Jde o prodej poslední velké části bytů ve vlastnictví Skupiny, kdy ČEZ již realizoval prodej 7 000 z celkových 8 000 bytů, které původně vlastnil.

Nejvyšší nabídku na koupi bytového fondu v Praze – Písnici, čítající na 739 bytů, nabídla firma Kennial a. s., a to 1,305 mld. Kč. Veřejné soutěže se zúčastnilo pět společností.

Nejvyšší nabídku na koupi obchodního centra v Praze – Písnici nabídla firma STN Invest s. r. o., a to 68,2 mil. Kč. Veřejného výběrového řízení se zúčastnilo devět společností.

Nejvyšší nabídku na koupi bytového domu v Praze – Vršovicích nabídla firma AIDA Praha a. s., a to 72,2 mil. Kč. Veřejné soutěže se zúčastnilo sedm společností.

Skupina ČEZ se v souladu se svou aktuální strategií soustředí výhradně na hlavní předmět podnikání, kterým je energetika a oblasti, které s ní přímo souvisí, přičemž do těchto oblastí správa nemovitostí nepatří.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…