Slavnostní nástup Vojenské policie završilo předání šeků rodinám handicapovaných dětí

03.12.2018 17:30

Ocenění za službu, vyznamenání za významný přínos, ale i předání pamětních medailí Vojenské policie. Tak vypadal dnešní nástup Velitelství ochranné služby Vojenské policie v hotelu DAP na Vítězném náměstí v Praze. Slavnostní chvíle byla završena předáním šeků rodinám vojenských policistů, jejichž děti Mireček a Natálka jsou handicapované.

Slavnostní nástup Vojenské policie završilo předání šeků rodinám handicapovaných dětí
Foto: Vojenská policie
Popisek: Vojenská policie, logo.

Slavnostní ceremoniál zahájilo přinesení bojového praporu a státní vlajky. Následně plukovník Jiří Roček předal ocenění příslušníkům Velitelství ochranné služby Vojenské policie. Nechyběla ocenění za 25 let služby, ale i za záchranu života. K oceněným patřila i řada příslušníků jiných útvarů, dále občanští zaměstnanci a příslušníci Policie České republiky.

Profesionalita i spolupráce

„Tento rok nebyl vůbec jednoduchý. Zabezpečení oslav stého výročí a spolupráce s řadou dalších útvarů včetně složek Integrovaného záchranného systému prověřilo nejen naši profesionalitu, ale i vzájemně skvěle nastavenou spolupráci. Rád bych vám za to poděkoval a věřím, že budeme i nadále spolupracovat," uvedl plukovník Roček.

Po předání několika desítek vyznamenání se plukovník Roček zhostil milé povinnosti, a to předání šeků na 15 tisíc korun rodině malé Natálky a Mirečka. Jde o děti příslušníků Ochranné služby VP, které jsou handicapované. Právě podpora od kolegů a finanční výpomoc pomůže například financovat důležité rehabilitace a lázně, které pojišťovny v dostatečné míře nehradí. Peníze získal tým příslušníků Vojenské policie v soutěži TV NOVA Co na to Češi s týmem Vépéčka.

Dar pro Mirečka a Natálku

„Naši výhru jsme rozdělili do tří položek. Na slavnostním nástupu obdržel poukaz a věcný dar postižený Mireček a postižená Natálka. Oba dva jsou děti našich kolegů. Každému z nich jsme na podporu jejich léčby věnovali 15 tisíc. Zbytek peněz jsme již dříve věnovali rodině naší nečekaně zesnulé kolegyně, která po sobě zanechala tři malé děti a přítele. Tehdy snad každý vojenský policista nějakou tou korunou přispěl, aby to v začátcích neměli tak těžké alespoň finančně. My jsme byli rádi, že můžeme přispět větší sumou,“ uvedla tisková informační důstojnice Vojenské policie poručice Nikola Hájková, která se soutěže zúčastnila a zároveň dnešním slavnostním dnem provázela.

Po předání šeků zůstala u pódia rodina malého Mirečka. Dnešek totiž zejména pro něj měl širší rozměr. Tento malý bojovník dnes oslavil kulaté desáté narozeniny. Po zhasnutí světel v sále Mireček dostal dort a osobně mu popřála část týmu Vépéčka, jmenovitě plukovník Roček a další hosté. Právě pomyslný plamínek v dětských očích byl symbolickým završením dne, kdy rodiny těchto dětí vědí, že jejich manželé nejsou jen příslušníky Vojenské policie, ale i přátelského celku, který nenechá nikdy své kolegy ve štychu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…