Slavnostní vyřazení a promoce absolventů Univerzity obrany

17.07.2014 12:55

V pátek 25. července 2014 v 8.30 hodin proběhne na nástupišti univerzity v kasárnách na ulici Šumavská 2 v Brně slavnostní vyřazení letošních absolventů vojenského studia Univerzity obrany.

Slavnostní vyřazení a promoce absolventů Univerzity obrany
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

Vyřazení absolventů se řadí k nejvýznamnějším událostem v závěru každého akademického roku na vojenské vysoké škole. Slavnostnímu aktu vyřazení absolventů UO budou přítomni čelní představitelé Ministerstva obrany, Generálního štábu AČR a další významní zástupci resortu obrany a civilní hosté.

Zakončení vojenského studia více jak dvou set absolventů Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií se zúčastní ministr obrany Martin Stropnický a první zástupce náčelníka Generálního štábu AČR generálmajor Miroslav Žižka. Pozvání na vyřazení absolventů také přijali někteří ústavní činitelé, představitelé státní správy a místní samosprávy a delegace partnerských spolků. Slavnostního vyřazení se tradičně zúčastní rodinní příslušníci čerstvých absolventů Univerzity obrany.

Všichni absolventi budou symbolicky vyřazeni prostřednictvím nejlepšího studenta Univerzity obrany, kterého „pasuje“ univerzitním mečem před bojovým praporem školy rektor-velitel UO brigádní generál profesor Bohuslav Přikryl. 


 
Nejvýznamnější den pro absolventy Univerzity obrany bude pokračovat akademickou částí – slavnostní promocí absolventů jak vojenského, tak i civilního studia. Promoce absolventů Fakulty vojenských technologií se uskuteční v Janáčkově divadle v 11.00 – 12.30 hodin a 13.00 – 14.30 hodin. Promoce absolventů Fakulty ekonomiky a managementu proběhne rovněž v Janáčkově divadle, a to v 15.00 – 16.30 hodin a 17.15 – 18.30 hodin. Promovat by mělo celkem 450 absolventů všech typů a forem studia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…