Soud rozhodl: Aktivista Šinágl musí Heleně Vondráčkové zaplatit za pomluvy 1 milion 200 tisíc korun

10.08.2018 20:12

Okresní soud v Berouně v pátek rozhodl, že aktivista Jan Šinágl musí za dlouhodobé pomluvy a nerespektování předběžného opatření zaplatit částku 1 milion 200 tisíc korun zpěvačce Heleně Vondráčkové, jejímu manželovi Martinu Michalovi a jejich spolupracovníkům.

Soud rozhodl: Aktivista Šinágl musí Heleně Vondráčkové zaplatit za pomluvy 1 milion 200 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Jan Šinágl

„Musím zdůraznit, že ze strany Jana Šinágla se skutečně jedná o dlouhodobě trvající jednání, konkrétně počínaje rokem 2009. Tedy devět let jsou můj klient, jeho blízcí a spolupracovníci uráženi, pronásledováni, zostouzeni, lživě obviňováni z trestné činnosti a podobně,“ řekla právnička zpěvačky a jejího muže Jana Gavlasová. Samozvaný aktivista Jan Šinágl, který je blízkým přítelem bratra zpěvačky Heleny Vondráčkové Jiřího Vondráčka, se pomlouvačného jednání dopouští na svých internetových stránkách a také je rozesílá do médií.

Soudní exekutor Mgr. Jan Beneš z Exekutorského úřadu Praha-západ udělil do této chvíle Janu Šináglovi už čtyři pokuty, každou ve výši 100 tisíc korun. Šinágl totiž nadále porušoval předběžná opatření, aby nešířil lživá tvrzení či spekulace o zpěvačce a jejím týmu.

Policie ČR a Státní zastupitelství trestnou činnost tohoto aktivisty, vydávajícího se za novináře, dlouhodobě kryjí a to i majetkovou trestnou činnost. „Z dostupných listin je naprosto zřejmé, že v kauze Jana Šinágla se Policie ČR a Okresní státní zastupitelství v Berouně dopouštějí dlouhodobě protiprávního jednání. A to zejména krytím zcela prokazatelné trestné činnosti Jana Šinágla. V poslední době dokonce kryjí i majetkovou trestnou činnost této osoby, kdy láká z důvěřivých osob, ale i obchodních společností nemalé částky jako dary na podporu jeho protiprávní činnosti a tyto prostředky následně zpronevěří a použije pro svou potřebu. O placení daní z takto získaných „darů“ ani nemluvím,“ prohlásil podnikatel Martin Michal.

„Musím dát zcela za pravdu některým politikům, kteří tvrdí, že Policie ČR a Státní zastupitelství naprosto devastují náš právní systém a chovají se jako sicilská mafie. Zákony naší země jsou pro tyto instituce jen bezcenným cárem papíru. Pracujeme v současné době na rozsáhlé mediální „propagaci“ této nezákonné činnosti uvedených státních orgánů. Chceme tím ukázat na viníky rozkladu právního a demokratického státu. Vzhledem k tomu, že o této situaci jsou informováni i čelní představitelé těchto institucí a nic se k nápravě neděje, bude náš apel na veřejnost o to důraznější. V zájmu navrácení stavu v demokratický právní stát, který protiprávní činnost Policie ČR a Státní zastupitelství ohrožuje,“ dodal Michal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…