Společnost DPD zavádí kontejnery s dvojitou podlahou

23.04.2013 18:20

Přední evropský poskytovatel zásilkových služeb, společnost DPD, přichází s novým, inovativním řešením, které by mělo zlepšit přepravu zásilek. Do svého přepravního systému nechala instalovat nové kontejnery s dvojitou podlahou, které by měly zajistit naprosté bezpečí i křehkým balíčkům. Tento unikátní systém zajišťuje nejvyšší úroveň ochrany pro každou přepravovanou zásilku.

Společnost DPD zavádí kontejnery s dvojitou podlahou
Foto: DPD
Popisek: Nové kontejnery s dvojitou podlahou společnosti DPD

Řešení spočívá ve výklopných podlážkách umístěných na stěnách kontejneru, které umožňují vytvořit další patro, a tím tak odstranit nadměrný tlak na přepravované zásilky ve spodní vrstvě. Právě tady dochází nejčastěji k poškození zásilek. Dvojitá podlaha je řešení, které je i v evropském měřítku jedinečné a prošlo dlouhodobým ověřováním. Nové kontejnery byly vyvinuty ve spolupráci se slovenskou společností Kerex, která je dodavatelem kontejnerů pro DPD a zároveň jedním z největších výrobců kontejnerů různých typů v Evropě.  Tento systém byl prověřován půl roku a společnost DPD do každého kontejneru investovala 1 300 EUR.

Jelikož výsledky testování dvojité podlahy v přepravních kontejnerech společnosti DPD se osvědčily, byl tento systém uveden do praxe. V současné době jsou dvojité podlahy zavedeny do všech nově nakoupených kontejnerů DPD. I křehké zásilky tak nyní přečkají cestu zcela bez úhony a včas dorazí ke svým adresátům. "Neustále zlepšujeme naše služby klientům a po úvodním testování, ve kterém se dvojité podlahy jasně osvědčily, je budeme rychle zavádět ve větším množství do běžného provozu," prozradil Daniel Mareš, generální ředitel společnosti DPD.

Společnost DPD denně přepraví na 2,5 milionu zásilek, čímž si vydobyla globální vedoucí postavení v poskytování zásilkových a expresních služeb. Společnost disponuje nejefektivnější logistickou sítí v Evropě a doručuje do 230 zemí světa. Zákazníci mohou vybírat z rozsáhlé nabídky vnitrostátních i mezinárodních zásilkových a expresních služeb, a to jak pro obchodní, tak spotřebitelské účely. Ve více než 800 lokalitách pracuje celkem 24 tisíc zaměstnanců a přepravu zajišťuje 18 tisíc vozů. Vlastníkem většinového podílu (83,32 %) je GeoPost Group, dceřiná společnost francouzské skupiny La Poste. Díky konsolidovanému obratu ve výši 3,668 mld. eur v roce 2011 se GeoPost stal druhým největším poskytovatelem expresních zásilkových služeb v Evropě. V České republice společnost působí od roku 1994 jako Direct Parcel Distribution CZ s.r.o. Počátkem roku 1995 se stala plnohodnotným členem mezinárodní sítě DPD. V Německu zaujímá společnost DPD vedoucí postavení na trhu s vnitrostátními i mezinárodními obchodními zásilkami. Zákazníci mohou využívat služeb zajišťovaných více než 7,5 tisíci zaměstnanci a 7 tisíci vozy, které se pohybují mezi 75 logistickými sklady a 4 tisíci výdejnami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…