Společnost Euler Hermes působí na českém trhu již 20 let

19.10.2017 15:40

Společnost Euler Hermes, která je světovým lídrem v pojištění pohledávek, slaví v letošním roce 20leté výročí svého působení na českém trhu. Založením české pobočky této mezinárodně úspěšné úvěrové pojišťovny se v roce 1997 začala psát v České republice moderní historie komerčního pojištění pohledávek.

Společnost Euler Hermes působí na českém trhu již 20 let
Foto: Euler Hermes
Popisek: Euler Hermes

„Za uplynulých 20 let se nám podařilo nejen úspěšně rozvinout naše služby a stát se předním poskytovatelem na našem trhu, ale také udělat mnoho pro edukaci a osvětu na poli úvěrového pojištění.  Pevně věřím, že naše nastoupená cesta bude takto pozitivně pokračovat i do budoucna. Ne každá společnost se může pyšnit tím, že je považována za jedničku nejen na domácím trhu, ale i ve světě,“ sdělil Luděk Obadal, Country Manager společnosti Euler Hermes v České republice.

Skupina Euler Hermes má v současnosti přímé zastoupení ve více jak 50 zemích a pokrývá 34 % světového trhu úvěrového pojištění. Zaměřuje se především na pojištění obchodních pohledávek a jejich vymáhání. Poskytuje také pojištění záruk a v některých zemích také pojištění rizik fraudů. V rámci své on-line databáze má přístup k informacím o více než 60 milionech podnikatelských subjektů, které jsou průběžně aktualizovány.

„Databáze Euler Hermes a dobrá, rychlá práce analytiků v kombinaci s dobrou komunikací s klienty je jedním z klíčů našeho úspěchu,“ prozradil Luděk Obadal, „Díky této rozsáhlé on-line databázi získávají naši klienti veškeré potřebné údaje o bonitě svých současných i potenciálních obchodních partnerů a o situaci na trhu. Tyto informace jim pomáhají vybrat si ty nevhodnější odběratele a přijímat ta nejlepší rozhodnutí tolik potřebná k dosažení obchodních úspěchů.“

Za období své 20leté existence společnost v ČR vyplatila 2,2 miliardy Kč pojistného plnění.

Více než 50 % škod bylo přitom vyplaceno za společnosti, které byly hodnoceny jako spolehliví plátci – tj. došlo u nich k nečekanému platebnímu problému. Objem nezaplacených pohledávek dramaticky vzrostl zejména v období finanční krize v letech 2008–2010, které bylo náročnou zkouškou pro tuzemské firmy a zároveň i prověrkou funkčnosti úvěrového pojištění. K nejvýraznějšímu, až čtyřnásobnému nárůstu objemu vyplacených pojistných plnění došlo v roce 2009, kdy klienti od pojišťovny obdrželi plnění v řádu stovek milionů korun.

Euler Hermes disponuje dostatkem aktuálních a relevantních informací v rámci mnoha podnikatelských sektorů v různých zemích světa. Tato informační báze společnosti umožňuje vytvářet unikátní analýzy včetně globálních srovnání, a pomáhat tak v obchodním rozhodování společnostem či investorům z celého světa.

„Spolupráce s pojišťovnou Euler Hermes nám dlouhodobě pomáhá v navyšování prodejů. Řešíme v průměru jeden pojistný případ za rok. Nejčastějšími důvody neuhrazených pohledávek v našem oboru je druhotná platební neschopnost a dále problémy s řízením cash-flow u některých partnerů. Díky pojištění na nás měly škodné události vždy pouze zanedbatelný dopad,“ uvedl Marcel Vičan, obchodní a marketingový ředitel společnosti Retigo s.r.o., která je dlouholetým klientem pojišťovny Euler Hermes.

„Oceňuji zejména profesionalitu, skvělou kvalitu podpory a propracované nástroje správy pohledávek,“ upřesňuje Marcel Vičan, „Klíčové je poskytnutí splatnosti obchodním partnerům s minimálním rizikem. Současně nám při pravidelných urgencích pohledávek významně pomáhá doprovodná informace o sledování pohledávky pojišťovnou adresovaná dlužníkovi.“

Česká pobočka společnosti sídlí v pražském Karlíně, zaměstnává přes 60 osob.

O společnosti Euler Hermes

Euler Hermes je světovým lídrem v pojištění pohledávek s více než 52 000 klienty a zastoupením ve více než 50 zemích. Společnost je členem skupiny Allianz. Specializuje se na pojištění komerčních rizik krátkodobých dodavatelských úvěrů proti neplacení ze strany odběratele. V České republice působí již 20 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…