Společnost Parkinson má novou předsedkyni

10.06.2014 10:45

Valná hromada Společnosti Parkinson, která se dlouhodobě zabývá podporou osob, trpících Parkinsonovou nemocí, si koncem května zvolila nové vedení.

Společnost Parkinson má novou předsedkyni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Novou předsedkyní Společnosti se stala paní Zdislava Freund, dlouholetá členka SP a šéfredaktorka časopisu Parkinson. Do Výboru SP pak byli zvoleni Valer Mičunda,  ing. Jaroslava Pechová, Květuše Kánská a Jaromír Špaček, taktéž dlouholetí členové SP.  Společnost Parkinson, z. s., byla založena v roce 1994 z podnětu lékařů Neurologické kliniky 1. LF UK v Praze. Je pacientskou organizací, která přijímá do svých řad osoby nemocné PN, jejich rodinné příslušníky, lékaře, zdravotníky i ostatní občany, kteří se rozhodli pomoci. V dnešní době má víc než 2 200 členů, z toho přes 50% nemocných Parkinsonovou nemocí. Jejím dlouhodobým cílem je zlepšování kvality života nemocných a zvýšení povědomí široké veřejnosti o této chorobě a jejích příznacích, neboť nevědomost znamená pro naše pacienty v mnoha případech společenské stigma.

Společnost Parkinson má dnes již 23 klubů, na jejichž úrovni organizuje cvičení v tělocvičnách, bazénech, zajišťuje hodiny logopedie, přednášky, besedy, hipoterapie, muzikoterapie, výlety, sportovní dny, kulturní a společenské akce. Vydává časopis Parkinson a provozuje internetové stránky. Podílí se na přípravách sociálních služeb pro své členy. Podporuje všechny projekty, které zlepšují zdravotní stav, posilují samostatnost a aktivní stránky života nemocných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…