Společnost Parkinson má novou předsedkyni

10.06.2014 10:45

Valná hromada Společnosti Parkinson, která se dlouhodobě zabývá podporou osob, trpících Parkinsonovou nemocí, si koncem května zvolila nové vedení.

Společnost Parkinson má novou předsedkyni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Novou předsedkyní Společnosti se stala paní Zdislava Freund, dlouholetá členka SP a šéfredaktorka časopisu Parkinson. Do Výboru SP pak byli zvoleni Valer Mičunda,  ing. Jaroslava Pechová, Květuše Kánská a Jaromír Špaček, taktéž dlouholetí členové SP.  Společnost Parkinson, z. s., byla založena v roce 1994 z podnětu lékařů Neurologické kliniky 1. LF UK v Praze. Je pacientskou organizací, která přijímá do svých řad osoby nemocné PN, jejich rodinné příslušníky, lékaře, zdravotníky i ostatní občany, kteří se rozhodli pomoci. V dnešní době má víc než 2 200 členů, z toho přes 50% nemocných Parkinsonovou nemocí. Jejím dlouhodobým cílem je zlepšování kvality života nemocných a zvýšení povědomí široké veřejnosti o této chorobě a jejích příznacích, neboť nevědomost znamená pro naše pacienty v mnoha případech společenské stigma.

Společnost Parkinson má dnes již 23 klubů, na jejichž úrovni organizuje cvičení v tělocvičnách, bazénech, zajišťuje hodiny logopedie, přednášky, besedy, hipoterapie, muzikoterapie, výlety, sportovní dny, kulturní a společenské akce. Vydává časopis Parkinson a provozuje internetové stránky. Podílí se na přípravách sociálních služeb pro své členy. Podporuje všechny projekty, které zlepšují zdravotní stav, posilují samostatnost a aktivní stránky života nemocných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…