Společnosti skupiny CSG se prezentují na kariérních veletrzích českých technických univerzit

02.04.2019 14:34

Kariérní veletrhy na vysokých školách představují pro firmy příležitost k oslovení nových talentů. Na podobných akcích je velmi aktivní i průmyslová skupina CZECHOSLOVAK GROUP (CSG).

Společnosti skupiny CSG se prezentují na kariérních veletrzích českých technických univerzit
Foto: CZECHOSLOVAK GROUP
Popisek: Na studentských veletrzích se prezentuje divize CSG Aerspace, společnost DAKO-CZ a TATRA DEFENCE VEHICLE

V úterý 2. dubna se její společnosti prezentovaly na Veletrhu iKariera VUT v Brně 2019 a o týden později, ve středu 10. dubna, budou v rámci podobné akce na ČVUT v Praze. Na studentských veletrzích se prezentuje divize CSG Aerspace, společnost DAKO-CZ a TATRA DEFENCE VEHICLE. Posledně jmenovanou na ČVUT nahradí letecké opravny JOB AIR Technic. Studenty skupina láká nejen na zajímavé informace, ale také na možnost vyhrát atraktivní ceny.

„Kariérní veletrhy představují pro firmy skvělou příležitost prezentovat se studentům, navázat s nimi kontakt a nabídnout jim například možnost ročníkových, bakalářských či diplomových prací nebo i praxe ve firmě. Všechny společnosti, které budou na studentských veletrzích přítomné, mají potenciál studenty oslovit a třeba společnost DAKO-CZ je v zadávání prací pro studenty v posledních letech velmi úspěšná. Zajímavé možnosti pro studenty ale nabízejí i ostatní společnosti,“ říká Barbora Wenigová, specialistka marketingu skupiny CSG.

DAKO-CZ je jediný český výrobce brzdových systémů a komponentů. Své produkty dodává světovým výrobcům jako jsou společnosti Siemens nebo Stadler. Tradiční firma z Třemošnice v Železných horách má vlastní konstrukci i vývoj a pro studenty nabízí možnost zajímavého uplatnění v atraktivním oboru. TATRA DEFENCE VEHICLE je první česká zbrojovka, která vznikla v České republice po roce 1989. Její aktuálně nejvýznamnější zakázku představuje výroba a servis kolových obrněných transportérů Pandur. JOB AIR Technic je letecká opravna, která sídlí na letišti v Ostravě-Mošnově, a zaměřuje se na údržbu civilních letounů typu Airbus A320 a Boeing 737.

V rámci skupiny CSG autonomní divize CSG Aerospace reprezentuje společnosti, které se věnují v různé podobě leteckému průmyslu. Firma CS SOFT je výrobcem letištních ATM systémů a je dvorním dodavatelem státní společnosti Řízení letového provozu. Společnosti ELDIS a RETIA se věnují výrobě radarů, New Space Technologies je progresivní konstrukční kancelář, která vyvíjí pro zákazníky prototypy nových strojů. Portfolio společností doplňují EUROPEAN AIR SERVICES, Česká letecká servisní a Slovak Training Academy.

„Na stánku našich společností si mohou studenti nejenom popovídat se zástupci firem o možné budoucí spolupráci a uplatnění v rámci skupiny CSG, ale mohou si také zasoutěžit o náramkové hodinky Pilot tradiční značky PRIM od společnosti ELTON hodinářská, jež je také členem holdingu CSG,“ doplňuje Barbora Wenigová. Oba veletrhy, jichž se společnosti skupiny CSG účastní, organizuje studentská organizace IAESTE.

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP

CZECHOSLOVAK GROUP je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti civilní i obranné průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej strojírenských produktů pro automobilový, železniční, letecký či hodinářský průmysl, dále výrobu speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů či munice. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se nestále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP zaměstnávají více než 8000 osob a v roce 2017 vygenerovaly tržby v hodnotě 25 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…