Společný projekt Baletu Národního divadla a módní návrhářky Heleny Fejkové

27.12.2016 19:18

6. ledna 2017 se uskuteční na Nové scéně speciální představení, projekt – módní show, který je dalším důležitým momentem ve spolupráci uměleckého šéfa Petra Zusky a oděvní designerky Heleny Fejkové.

Společný projekt Baletu Národního divadla a módní návrhářky Heleny Fejkové
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Balet, Státní opera Praha

Ta se zrodila díky myšlence oživovat šaty návrhářčiny produkce osobnostmi z řad sólistů Baletu Národního divadla a rozpohybovat je tancem. Od prvního společného projektu v roce 2006 v Černínském paláci, přes La Défense v Paříži, v čínském Pekingu nebo kyperské Nicosii se uskutečnila řada přehlídek, ve kterých tanečníci Baletu Národního divadla hrají neodmyslitelnou roli.

"Vážím si jejich profesionality a obdivuji jejich kreativitu. Šatům vdechnou duši a odhalí další varianty prezentovaného modelu. Diváci často sledují nečekané – třeba „příběh dámského pláště“!" vysvětluje Helena Fejková.

Hudbou i tancem se tanečníci Baletu Národního divadla pokusí přiblížit inspirační zdroje vybraných kolekcí z období posledních dvaceti let autorčiny tvorby. Diváci se mohou těšit nejen na choreografii a režii Zuzany Šimákové, ale také na tvůrčí vklad Petra Zusky věnovaný odkazu Egona Schieleho za hudebního doprovodu Kristíny Miháľové & The Gang.

Pouze dvě představení: 6. ledna 2017 od 17.00 a 20.00 na Nové scéně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

11:44 Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedníh…