Sporten investuje i v nepříznivých podmínkách

26.05.2014 15:54

Sporten, největší český výrobce lyží a snowboardů, uvedl do provozu novou brousící linku pro úpravu hran a skluznic. Investice ve výši 14 milionů korun jednoznačně zlepší užitnou hodnotu lyží a zvýší konkurenceschopnost na světových trzích.

Sporten investuje i v nepříznivých podmínkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Sporten vyváží asi 90 procent produkce do lyžařsky vyspělých zemí a i v nepříznivých ekonomických a klimatických podmínkách má stabilní objem výroby. V letošním roce získala firma ocenění Czech Top 100 rating "vynikající superior AAA".

Nové brousící centrum vzniklo po vzájemné spolupráci techniků firem Sporten a švýcarské Montana. "Jedná se o  automatický stroj poslední generace, který zajistí maximální kvalitu výstupu na konci výrobního procesu. Je to momentálně nejmodernější a nejvýkonnější zařízení pro finální úpravu běžek a sjezdových lyží z naší produkce," řekl Radek Vancl, zástupce společnosti Montana v České a Slovenské republice. Montana je průkopníkem ve vývoji a výrobě servisních strojů pro servis lyží a snowboardů s tradicí 75 let. Sporten jeho instalací získal nový prostor pro individuální úpravy lyží s možností zvolení různých struktur skluznic a přizpůsobení délky komory běžeckých lyží s lisovaným protismykem.

"Nové zařízení je plynule propojeno se stávajícími linkami. Tím se nejen zvýší kvalita výrobků, ale i zproduktivní výrobní proces. Naše výrobky špičkovou úpravou kluzných a ovládacích částí lyže posílí stávající kvalitu, založenou na vstupních materiálech i technologiich a tradičním umu stabilních zaměstnanců," zdůvodnil investici Ján Hudák, generální ředitel společnosti Sporten a dodal: "Kvalita není samoúčelná. Je to nezbytný krok pro udržení pozice u nás i ve světě, která je zase klíčová pro udržení výroby a zaměstnanosti. A přesto, že je naše zařízení jediné tohoto typu na světě s tříletou ochrannou lhůtou před prodejem konkurenci, přesto, že přijímáme všemožná opatření, abychom udrželi zaměstnanost, přesto jsme nezískali díky rozhodnutí úředníků ani částečnou dotaci na pořízení této technologie, která jednoznačně posílí kvalitu našich výrobků a zvýší naši konkurenceschopnost zejména na světových trzích, s nesporným důsledkem k udržení zaměstnanosti," uzavřel Ján Hudák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…