Sportovci ve Zlínském kraji získali více než 3,5 milionu! Nadace SYNOT opět nadělovala

18.06.2016 21:59

Uherskohradišťský Klub kultury v pátek večer doslova praskal ve švech. Sešly se tu stovky zástupců sportovních klubů, oddílů a jednot, kteří zde získali darovací smlouvy od Nadace SYNOT. Ta mezi téměř 300 žadatelů o sportovní grant letos rozdělila více, než 3,5 milionu korun. Původně avizovaný milion a půl tak navýšila více než dvojnásobně, aby mohla uspokojit téměř všechny žadatele.

Sportovci ve Zlínském kraji získali více než 3,5 milionu! Nadace SYNOT opět nadělovala
Foto: Nadace Synot
Popisek: Nadace Synot, logo.

„Je mi velice líto, že se náš stát o sportovce nedokáže postarat. A mám na mysli spíše menší kluby. Ty větší si totiž sponzory najdou daleko lépe. Představitelé vesnických oddílů však musejí doslova žebrat o každou korunu. Proto těmto celkům ve Zlínském kraji již více než 16 let pomáhám a i nadále pomáhat budu,“ prohlásil během slavnostního večera zakladatel Nadace SYNOT a senátor Ivo Valenta a pokračoval: „Současně usiluji o to, aby měli sportovci pravidelný a předvídatelný zdroj financí také od státu tak, aby si mohli dovolit zaplatit například kvalitního trenéra nebo vzít půjčku například na novou střechu sportovního areálu či nové hřiště, a měli přitom jistotu, že ji budou moci během následujících let splatit.“

Fakt, že nadační příspěvky jsou skutečně velkou a především vítanou pomocí, na místě potvrdili všichni hosté.

„Žádali jsme o podporu našeho atletického klubu. Prostředky na provoz nám v totiž letošním roce hodně chybí, proto jsme za jakoukoliv finanční pomoc, která nám pomůže k naplnění rozpočtu, opravdu velmi vděční,“ uvedl Jiří Růžička z klubu Elim Vsetín.

„Každá korunka pro spot je dobrá. Finanční prostředky od nadace využijeme na práci s mládeží, hru a trénink, protože zde vidíme největší potenciál,“ dodává Dalibor Plesník, zástupce 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm.

Především na děti a mládež se zaměřuje také sdružení technických sportů a činností Březolupy, jak potvrzuje Josef Mizera: „Naše priorita je mládež. Už 10 let proto provozujeme kroužek motoristické mládeže. Pomáháme dětem, jak se dá. Především nám jde o jejich bezpečnost, proto pokud se nám podaří sehnat peníze, nakupujeme přilby, chrániče páteře a podobně.“

I tentokrát byla udělena speciální Cena Nadace SYNOT za celoživotní přínos sportu. Jejím držitelem se stal velký sportovní nadšenec, pan Josef Hamšík, který zasvětil život fotbalu – především práci s fotbalovou mládeží.

„Cena je pro mne opravdu velkým vyznamenáním a nadaci velice děkuji. Nejen za ocenění, které mi věnovala, ale především za to, že se věnuje podpoře sportu. Je třeba, aby děti měly možnost trávit volný čas sportem a nezahálely někde v parku nebo tam, kde na ně číhá spousta nástrah,“ doplnil Josef Hamšík.

Celý večer zpříjemnil pestrý kulturní program, během něhož se představily například děti z centra Akropolis, šermíři z TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště, mladé fotbalistky z 1. FC Slovácko a zpěvačka Aneta Poláchová.

Nadace SYNOT podporuje sport v regionu již 16 let – tedy od svého založení. Ještě v letošním roce pomůže také dalším oblastem neziskového sektoru Zlínského kraje, a to jak formou přímé pomoci, tak formou dalších grantů. Jedná se o granty, zaměřené na oblast zdravotní a sociální, školství a zájmové činnosti a oblast kultury. Každý z nich je dotován částkou ve výši 1,5 milionu korun. Další milion pak bude rozdělen v rámci nového projektu Folklorní akademie.

Nadace SYNOT ročně rozdělí až 30 milionů korun. 

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

13:21 Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

Stavební produkce v březnu meziročně klesla o 8,3 %, meziměsíčně byla nižší o 7,8 %. Orientační hodn…