Správa KRNAP opět vyvěsila tibetskou vlajku

13.03.2017 8:08

Správa KRNAP se i v letošním roce připojila k akci Vlajka pro Tibet. Stejně jako několik stovek českých obcí, krajů a dalších institucí vyvěsila na své hlavní budově ve Vrchlabí tibetskou vlajku a vyjádřila tak svou podporu akci, která má za cíl dodržování občanských práv obyvatel Tibetu.

Správa KRNAP opět vyvěsila tibetskou vlajku
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Ten je již víc než šedesát let jednou z oblastí Čínské lidové republiky.

"Z Krkonoš na Tibetskou náhorní plošinu je daleko. Protože ale žijeme v horách, sledujeme pozorně, co se děje v jiných horských oblastech na světě. Zároveň si velmi dobře pamatuji, že život ve společnosti, kde platí základní lidská a občanská práva, není samozřejmostí. Jako Správa KRNAP pro občanská práva Tibeťanů mnoho udělat neumíme, ale pokud můžeme pomoct aspoň takto symbolicky na problém upozornit, není proč váhat," říká ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka.

Datum 10. března je připomínkou povstání Tibeťanů proti čínské okupaci této vysokohorské země. Podle dostupných údajů při povstání zahynulo 80 000 Tibeťanů.

Správa KRNAP se snažila již v minulosti podpořit Tibet například výstavou o umění tibetské Thangky. Jedním z podnětů pro její uspořádání byla skutečnost, že kvůli režimu uplatňovanému čínskou vládou pozvolna mizí původní tibetská kultura. Hlavním cílem celé výstavy byla konkrétní forma pomoci. Výstava byla prodejní a výtěžek byl věnován nepálské Nadaci pro rozvoj žen a dětí, která zaměstnává nezaměstnané ženy a staví školy, kterých je v Nepálu nedostatek. Kvůli tomu děti musejí do školy docházet i několik desítek kilometrů, takže je rodiče do školy raději ani nepouštějí, protože by tím ztratily spoustu času. Vzhledem k vysoké negramotnosti střední a starší generace pořádá nadace také vzdělávací kurzy pro dospělé. Ti se v nich naučí to, co je pro nás zcela samozřejmé - číst a psát.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu http://www.facebook.com/spravakrnap

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…