Správa železnic: Dálková osobní doprava je mezi Prahou a Kolínem odkloněna přes Lysou nad Labem a Nymburk

11.10.2022 11:03 | Tisková zpráva

Aktuální informace k mimořádné události ve stanici Poříčany

Správa železnic: Dálková osobní doprava je mezi Prahou a Kolínem odkloněna přes Lysou nad Labem a Nymburk
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Na 1. železničním koridoru došlo 10. října 2022 v odpoledních hodinách k vážné mimořádné události, při které vykolejila souprava nákladního vlaku převážejícího nebezpečné látky benzen a benzol. Aktuálně probíhá vyšetřování nehody, nicméně podle prvotních informací strojvedoucí nákladního vlaku ČD Cargo nerespektoval návěst Stůj a nedovoleně vjel do stanice Poříčany. Poškozen byl železniční svršek, trakční vedení a zabezpečovací zařízení. Předpokládaná škoda na infrastruktuře je prozatím vyčíslena na 1,5 milionu korun.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Provoz na koridoru je zcela zastaven. Dálková osobní doprava je mezi Prahou a Kolínem odkloněna přes Lysou nad Labem a Nymburk. Správa železnic operativně zrušila výluky původně plánované na odklonových trasách pro osobní i nákladní dopravu, aby byla pro vlaky dostupná maximální možná kapacita tratí. Cestujícím se za komplikace omlouváme.

V noci bylo z havarovaného vlaku odpojeno a odvezeno 14 cisteren. Na místě zůstávají dva převrácené vagóny a lokomotiva. Před další manipulací je nutné přečerpat nebezpečné látky. K tomu byla nutná evakuace obyvatel v okolí stanice. Na místě zasahují hasiči Správy železnic a společností Unipetrol a Spolana. K vyproštění lokomotivy byly povolány dva kolejové jeřáby. Přečerpávání bylo zahájeno před několika minutami.

Další informace budeme zveřejňovat v sekci Aktuality na úvodní straně webu Správy železnic. Informace aktualizujeme také na twitterovém účtu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…