Správa železnic: Oprava trati u Horažďovic má za sebou první etapu

16.11.2020 21:20

Koncem října skončila první etapa kompletní obnovy železniční trati mezi Horažďovicemi a Žichovicemi na Klatovsku v Plzeňském kraji. Během šesti týdnů se opravily propustky a vyměnilo přibližně 2,5 kilometru železničního svršku (pražců a kolejnic).

Správa železnic: Oprava trati u Horažďovic má za sebou první etapu
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Nově je zde bezstyková kolej, která zajistí plynulejší jízdu vlaků. Stavební práce na zbývajícím, zhruba 3,5kilometrovém úseku budou pokračovat příští rok a přijdou celkem na přibližně 131 milionů korun.

„Oprava části trati Horažďovice předměstí – Klatovy, kde mezi stanicemi Horažďovice a Žichovice dojde v mezistaničních úsecích ke kompletní obnově železničního svršku, opravě mostních objektů a úpravě přejezdů, patří v současné době mezi naše stěžejní opravné akce. Začali jsme letos a budeme pokračovat ještě v příštím roce,“ říká ředitel Oblastního ředitelství Plzeň Správy železnic Radek Makovec.

Zásadním bodem druhé etapy prací bude zejména oprava ocelového mostu přes Otavu u Horažďovic. Při ní se z mostu odstraní starý nátěr tryskáním, následně se aplikuje nový antikorozní, dojde k výměně mostnic a instalaci nového dilatačního zařízení. Stavební činnost bude pokračovat dále až do Žichovic, v celém úseku se vyčistí štěrkové lože, položí nové betonové pražce a bezstyková kolej. Oprava se dotkne i dvou železničních přejezdů, na kterých budou nahrazeny kolejové obvody za počítače náprav, což jednak umožní právě instalaci bezstykové koleje a zároveň se i zvýší bezpečnost a spolehlivost provozu na obou přejezdech.

Stavební práce si vyžádají omezení provozu vlaků, hlavní výluka je naplánovaná na období od 13. srpna do 7. října 2021.

Na tuto stavbu bude navazovat celková revitalizace trati Horažďovice předměstí (mimo) - Sušice (včetně). Její náplní bude především rekonstrukce stanic Horažďovice, Velké Hydčice, Žichovice a Sušice, které nově umožní bezbariérový přístup cestujících pomocí centrálního přechodu nebo změnou konfigurace kolejiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…