Správa železnic: Vlaky se vrátí na část trati z Lovosic do Řetenic

10.05.2020 14:02

Správa železnic odstartovala opravné práce na traťovém úseku z Lovosic do Chotiměře. Provoz zde byl přerušen po sesuvu drážního tělesa v navazujícím úseku z Chotiměře do Radejčína.

Správa železnic: Vlaky se vrátí na část trati z Lovosic do Řetenic
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Náhradní přepravu cestujících mezi Lovosicemi a Radejčínem zajišťují od té doby autobusy. Správa železnic rozhodla o opravě poté, co Centrální komise Ministerstva dopravy schválila záměr projektu na rekonstrukci poškozené trati mezi Chotiměří a Radejčínem. Práce vyjdou na 10,7 milionu korun, vlaky se na opravený úsek vrátí v letošní letní sezoně.

V současné době je na trati z Řetenic do Lovosic v provozu úsek do Radejčína, který měří 22 km. V Radejčíně přestupují cestující na náhradní autobusovou dopravu do Lovosic. Důvodem je skalní sesuv mezi Radejčínem a Chotiměří, k němuž došlo v roce 2013.

Opravou nyní projde 9 km trati mezi Lovosicemi a Chotiměří, práce budou mimo jiné zahrnovat sanaci skal a částečné úpravy železničních přejezdů. Na zastávce Oparno se opraví přístřešek, ve stanici Chotiměř dojde k obnově nástupišť a přístupové cesty k vlakům kolem výpravní budovy. Dále Správa železnic provede výřez vegetace a výměnu některých pražců.

Vlaky se na úsek, který prochází známým turistickým cílem – Opárenským údolím, opět vrátí 6. června. Do konce září zde budou o víkendech a svátcích jezdit vlaky dopravce AŽD Praha. Provoz budou zajišťovat na trase Litoměřice horní nádraží – Chotiměř.  

Už v únoru schválila Centrální komise Ministerstva dopravy záměr projektu na rekonstrukci poškozeného úseku, na kterém vznikne nový železniční most. Vyhlášení výběrového řízení na realizaci stavby plánuje Správa železnic v roce 2022.

Mimo tuto investici čekají trať také opravné práce na zbylých úsecích. Půjde například o sanace přilehlých skalních masivů, vyčištění propustků a štěrkového lože, výměnu pražců a části kolejnic a celkové zlepšení stavu trati. Navíc se zlepší zabezpečení stávajících přejezdů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…