Správa železnic uzavřela další smlouvu na vybavení svých vozidel systémem ETCS

03.06.2021 19:38

Dalších 44 speciálních drážních vozidel v majetku Správy železnic bude vybaveno mobilní částí evropského zabezpečovacího systému ETCS. Konkrétně půjde o motorové univerzální vozíky MUV 75 určené na opravu a údržbu tratí. Montáž provede společnost CZ LOKO, hodnota zakázky je 438 milionů korun bez DPH.

Správa železnic uzavřela další smlouvu na vybavení svých vozidel systémem ETCS
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

První dvě vozidla vybavená systémem ETCS se objeví v prosinci příštího roku na trati Olomouc – Uničov, dokončení celé zakázky na zbylých 42 vozidel se plánuje v závěru roku 2024. Už v květnu Správa železnic uzavřela smlouvu s AŽD Praha na instalaci mobilní částí systému ETCS do 54 vozidel. Konkrétně půjde o tři vozidla MTW 100 a 51 vozidel MVTV v různých verzích. Všechna jsou určena pro údržbu, kontrolu a opravu trolejového vedení. Hodnota této zakázky je přibližně 553 milionů korun bez DPH, k její realizaci dojde postupně do poloviny roku 2023.

Národní implementační plán ERTMS počítá s instalací systému ETCS na mezinárodní koridory i další hlavní a regionální tratě. Vozidla nevybavená mobilní částí systému nebudou na tyto tratě vpuštěna. Týká se to samozřejmě i speciálních vozidel Správy železnic určených k opravám a údržbě železničních tratí či například k diagnostickým účelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…