Správa železniční dopravní cesty: Nádražní budova ve Slaném má novou fasádu

17.01.2019 19:23

Včera slavnostně skončila oprava výpravní budovy v železniční stanici Slaný, která probíhala od října loňského roku a zahrnovala zejména obnovu fasády budovy. Revitalizací prošla také veřejná WC, nový je venkovní mobiliář, zejména lavičky a odpadkové koše. Cena za opravu dosáhla výše téměř čtyř milionů korun.

Správa železniční dopravní cesty: Nádražní budova ve Slaném má novou fasádu
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Výpravní budova železniční stanice ve Slaném pochází z 19. století. Před několika lety byly vyměněny otvorové výplně, střešní krytina hlavní budovy, některé klempířské prvky a betonová zámková dlažba pod přístřeškem. Nyní došlo na opravu omítek a hlavní římsy, nový je obklad soklů obvodového pláště budovy. Železniční stanice dostala také nové označníky a venkovní výložníková osvětlovací tělesa. Během letošního roku se zde ještě doplní nové elektronické informační tabule. V odbavovací hale byla obnovena výmalba.

Další částí rekonstrukce nádražní budovy ve Slaném byla kompletní oprava interiéru veřejných WC, které jsou umístěny ve východní části budovy a jsou přístupné z haly. Díky novému řešení je nyní mohou používat i osoby s handicapem. Bezbariérový je také přístup do budovy ze strany nástupiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…