Správa železniční dopravní cesty: Vyjádření k výpovědi nájemci ve stanici Hradec Králové hl. n.

15.08.2019 16:17

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zaregistrovala v posledních dnech některé nepřesné a neúplné informace ohledně výpovědi nájmu knihkupectví Ambra ve výpravní budově v Hradci Králové. V zájmu objasnění vzniklé situace přinášíme vyjádření k celé události.

Správa železniční dopravní cesty:  Vyjádření k výpovědi nájemci ve stanici Hradec Králové hl. n.
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Nájem knihkupectví ve výpravní budově přešel od Českých drah na Správu železniční dopravní cesty k 1. 7. 2016. Pronajímatel si je dobře vědom jedinečnosti knižních titulů i atmosféry knihkupectví, které vhodně doplňuje sortiment služeb v postupně opravované výpravní budově.

Je skutečností, že nájemce podstatným způsobem opakovaně porušuje své smluvní povinnosti. Takovýmto porušením je podle příslušné nájemní smlouvy například prodlení s placením nájemného o více než jeden měsíc. Zdůrazňujeme, že pronajímatel se při svém rozhodování řídí platnou metodikou Ministerstva dopravy pro nakládání s nemovitostmi osobních nádraží včetně povinnosti prověřovat bezdlužnost zájemců.

Výpověď byla doručena nájemci 19. 7. 2019 s termínem ukončení nájmu uplynutím výpovědní lhůty podle smluvních podmínek k 31. 8. 2019. Tím není dotčeno právo nájemce vznést v zákonné lhůtě k podané výpovědi námitky. V tuto chvíli tedy nemůžeme předjímat, zda nájem k uvedenému datu skutečně skončí.

Chceme ubezpečit, že SŽDC jako pronajímatel bude postupovat velmi citlivě s cílem zachovat knihkupectví v daném formátu, rozhodující ale bude především přístup samotného nájemce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…