Správa železniční dopravní cesty již zveřejnila na svém webu Jízdní řád 2016

30.10.2015 7:32

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zveřejnila na svých internetových stránkách kompletní Jízdní řád 2016, který vstoupí v platnost 13. prosince letošního roku. Publikováním jízdního řádu na webu plní státní organizace svou zákonnou povinnost.

Správa železniční dopravní cesty již zveřejnila na svém webu Jízdní řád 2016
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Jízdní řád veřejné drážní osobní dopravy zpracovává SŽDC jako provozovatel dráhy, a to na základě přidělené kapacity dopravní cesty žadatelům o stanovení konkrétních časových tras vlaků. Zájemci zde najdou informace o jízdě vlaků všech dopravců, kteří si požádali o přidělení kapacity dráhy, tedy na tratích 010 až 343 a na lanovce z Liberce-Horního Hanychova na Ještěd. Nechybí ani informace o plánovaných mimořádných vlacích Českých drah.

Na webu je jízdní řád vyvěšen ve formátu PDF po jednotlivých tratích. V některých případech přitom dojde ke změně oproti stávajícímu stavu, což mimo jiné souvisí i s upravenou objednávkou vlakové dopravy. Trať 024 tak má nyní nový název Ústí nad Orlicí – Štíty. Ruší se trať ML (Městská linka), která nově dostala označení 091. Vlaky ze stávající tratě 091 budou uvedeny u tratě 090 Praha – Ústí nad Labem – Děčín. Nové označení má i trať 132 Kadaň-Prunéřov – Želina. Se změnami v mezinárodní dopravě pak souvisejí upravené názvy tratí 137 Chomutov – Cranzahl, 148 Cheb – Hranice v Čechách, Aš – Selb-Plößberg (– Hof) a 322 Frýdek-Místek – Český Těšín – Cieszyn.

Odkaz na Jízdní řád 2016: http://www.szdc.cz/provozovani-drahy/knizni-jizdni-rady-151213.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …