Stanice Vltava nabízí nového Švejka s Oldřichem Kaiserem zdarma on-line

29.04.2013 14:13

Dvacet dílů nového zpracování Osudů dobrého vojáka Švejka s Oldřichem Kaiserem bude od středy 1. května postupně k dispozici on-line na webu vltava.rozhlas.cz.

Stanice Vltava nabízí nového Švejka s Oldřichem Kaiserem zdarma on-line
Foto: Český rozhlas
Popisek: Oldřich Kaiser

Nového Švejka začne stanice Vltava vysílat od středy 1. května denně od 18.30 hodin. Každý díl bude po odvysílání umístěn na sedm dní na web stanice. Poslechnout si nejpřekládanější českou knihu tak bude moci zcela zdarma úplně každý.  

Premiéra četby z prvního dílu románu Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války je vrcholem vltavských oslav Haškova 130. výročí narození, kterému stanice věnovala celý uplynulý víkend. Nové zpracování Haškova nejznámějšího díla má autora připomenout nejširší veřejnosti, ale také přinést další pohled na jeho poetiku.

„Každá doba ve Švejkovi hledá a nachází někoho jiného - proto je rozhodně na místě se pokusit Švejka přečíst teď a tady znovu. Navíc ve vynikajícím hereckém umění Oldřicha Kaisera, který již v minulosti geniálně interpretoval nejen povídky Haška, ale také třeba Bohumila Hrabala,“ vysvětluje Miloš Doležal ze stanice Vltava. Švejka předkládáme nikoli pouze jako román humoristický či historický, ale jako podobenství absurdity, evangelium blbosti a totálního rozkladu, rozporuplnosti až temnosti světa i všudypřítomné nesmyslnosti,“ dodává Doležal. 

Dvacet „zastavení“ z prvního dílu Osudů dobrého vojáka Švejka za světové války, nastudovala s Oldřichem Kaiserem režisérka Markéta Jahodová a doprovodila hudbou posledního pražského autentického hospodského harmonikáře Josefa Čečila. 

Jednotlivé díly nového zpracování Švejka budou umístěny na web Českého rozhlasu Vltava do kategorie Hry a literatura ve streamu, kde stanice pravidelně zveřejňuje nejen odvysílané četby na pokračování, ale také vynikající rozhlasové hry. Od 19. května se posluchači mohou těšit třeba na rozhlasové zpracování populárního detektivního příběhu Nemesis norského spisovatele Jo Nesbeho. Jednotlivé díly z krimi série o detektivu Harrym Holeovi budou opět k dispozici i on-line. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…