Stanice metra Jinonice na lince B bude za pár dní uzavřena

03.01.2017 10:40

Z důvodu opravy bude od zahájení provozu v sobotu 7. 1. 2017 na cca 7 měsíců (předpoklad do 7. 8. 2017) uzavřena stanice metra Jinonice na lince B. Soupravy metra budou touto stanicí pouze projíždět.

Stanice metra Jinonice na lince B bude za pár dní uzavřena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Náhradní doprava bude zajištěna pravidelnými autobusovými linkami č. 137 a 149 od stanice metra Nové Butovice.

Všechny spoje linky č. 137 budou prodlouženy ze zastávky U Waltrovky do zastávky Jinonice po změněné trase ulicí U Trezorky, aby obsloužily nově vznikající administrativně-obytný areál. Ze zastávky Jinonice pak budou vybrané spoje linky č. 137 vedeny do zastávky Nové Butovice, přičemž jejich provoz bude kombinován se spoji linky č. 149 a tedy v úseku Jinonice – Nové Butovice bude zajištěn interval v rozsahu 4 až 8 min v období přepravních špiček.

Na základě požadavku Úřadu městské části Praha 5 bude zavedena v intervalu cca 30 min nová linka č. 153 (souvisí mj. s přesunem pobočky České pošty) vedená v úseku Na Knížecí – Jinonice shodně s linkou č. 137 (tedy také ulicí U Trezorky) v časových polohách zahrnutých do linky č. 137 s prodloužením do zastávky Vidoule.

Změny v zastávkách autobusů

Pro linku č. 137

  • se ruší v obou směrech zastávka Vidoule.
  • mezi zastávkami U Waltrovky a Jinonice se zřizují zastávky:

U Waltrovky (pro směr Na Knížecí v Klikaté ulici u kruhového objezdu u hasičské stanice), Hutmanka (pro směr z centra v ulici U Trezorky, cca 100 metrů za kruhovým objezdem v čele zastávkového zálivu, pro směr Na Knížecí v ulici U Trezorky v zastávkovém zálivu před kruhovým objezdem),

U Trezorky (pro směr z centra v Radlické ulici v čele zastávkového zálivu, pro směr Na Knížecí v ulici U Trezorky v čele zastávkového zálivu).

  • přemísťuje se zastávka Jinonice (směr Nové Butovice do zastávkového zálivu v Radlické ulici, do zastávky linky č. 501).

Pro linku č. 149

  • se přemisťují zastávky

U Waltrovky (směr Dejvická do Klikaté ulice ke kruhovému objezdu u hasičské stanice), Jinonice (směr Bavorská do zastávkového zálivu v Radlické ulici, do zastávky linky č. 501).

Změny v provozu autobusů

Zřizuje se linka č. 153 v trase Na Knížecí – Malvazinky – U Waltrovky – Jinonice – Vidoule.  

Další informace a schémata naleznete také zde: http://www.dpp.cz/docasne-uzavreni-stanice-metra-b-jinonice/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…